Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

RACHEL PIETERSMA, KIDS PARTY PLANNER EN HIGH END NANNY SERVICE

Rachel Pietersma is de eigenaresse en het creatieve brein achter Kids Party Planner en High End Nanny Service. Vanuit de High End Nanny Service levert ze nannies in de hospitality-, evenementen- en corporate sector. Met Kids Party Planner tovert Rachel elk kinderfeest om in een fantasiewereld. Van peuterverjaardagen tot sweet sixteens en bar mitswa’s: alles is mogelijk. Rachel maakt de droom van elk kind waar. Maar wie maakte haar droom waar tot de ondernemer die zij vandaag de dag is?Tekst: Mical Joseph
Beeld: RG Visuals, Liske Photography en Shanna Marcus

Wat was jouw allereerste baan?

“Op 17-jarige leeftijd ging ik uit huis en moest ik de keuze maken tussen school, werken of beiden. Na school had ik schoonmaakbaantjes en op zaterdag werkte ik part-time in een Amerikaanse kledingwinkel in Amsterdam. Deze tijd was erg leuk, omdat er veel bekende artiesten kwamen winkelen, zoals TLC, Boys to Man en Cypress Hill. Ook werden wij vaak uitgenodigd voor de concerten van deze artiesten. Voor elk jong meisje natuurlijk een droom die uitkomt: werkervaring opbouwen, geld verdienen en interessante mensen ontmoeten.”

Hoe ben je in je huidige werk terecht gekomen?

“Zeven jaar geleden besloot ik het heft in eigen handen te nemen als alleenstaande moeder. Ik wilde een voorbeeld zijn voor mijn dochter Michelle, de mensen om mij heen, maar ook voor mijzelf. Onzekerheid speelde bij mij een grote rol: had ik wel genoeg spaargeld en een interessant netwerk? Ik kwam erachter dat ik kinderen de tijd van hun leven wilden geven en verdiepte mij in de branche, zowel in Nederland als in Amerika en Engeland. Kids Party Planner werd geboren en vijf jaar daarna de High End Nanny Service. Bij deze service zetten we private nannies en mobiele kids clubs in voor high-end hotels, beurzen, events, bedrijfsfeesten en de corporate sector.”

“Ik had totaal geen ervaring in het ondernemen, maar dankzij mijn sociaal pedagogische diploma wel in de omgang met kinderen. Het ondernemen heb ik geleerd door veel vragen te stellen, naar behoeftes te kijken, de juiste mensen om mij heen te verzamelen én natuurlijk gewoon door het avontuur aan te gaan.”

Wie was daarin jouw kruiwagen?

“Ik ben zelf een grote kruiwagen geweest tijdens mijn carrière, maar een aantal mensen in mijn omgeving die in mij geloofden zijn ook van groot belang geweest. Door de positieve energie te volgen en te beseffen dat kennis macht is, ben ik ver gekomen. Die energie en kennis ontvang ik het meest door te luisteren naar ervaringen van anderen en door interesse te tonen in waar behoeftes zitten.”

Wat is je allergrootste passie in je vak?

“Het organiseren en het behalen van een bepaald niveau met het bedrijf zijn grote passies van mij. De drijfveer is om altijd te kijken hoe ver ik kan gaan met mijn ondernemingen. Het is nooit genoeg en ik wil mijzelf altijd ontwikkelen. In mijn dagelijks werk zie ik de blije gezichten en de rust van ouders doordat wij de zorgen uit handen nemen. Dit doe ik samen met een geweldig team.”

Wat is je grootste leermoment geweest in je carrière?

“Beseffen dat ik niet alleen ben in het proces en vragen durven te stellen. Er bestaan geen domme vragen. Ik leer iedere dag, dat zal nooit ophouden. Leergierigheid en ambitie zijn zo belangrijk!”

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

“Ik had vroeger als jong volwassene minder verantwoordelijkheid willen hebben. Zoals ik eerder beschreef ging ik op 17-jarige leeftijd al uit huis en zorgde voor mijn eigen brood op de plank. Het was voor mijzelf fijner geweest als ik de wereld had verkend, op reis was gegaan en dat geef ik aan mijn eigen dochter mee.”

Ben jij voor iemand een kruiwagen geweest?

“Ik ben voor mijn dochter en een aantal prachtige vrouwen, die ook graag willen ondernemen, maar niet durven, een kruiwagen. Voor mij is het een stimulans om andere vrouwen te helpen met ondernemen. Wanneer ik mijn verhaal vertel, zie ik deze vrouwen stralen en de rode draad van het verhaal is dat durven key is. Ik hoop dat ik een bron van kracht en inspiratie kan zijn voor mijn dochter als vrouwelijke self-made ondernemer en dat ik haar kan meegeven dat zij écht iets moet doen wat ze leuk vindt.”