Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

OKKE HOOITES, ORANGE YACHTING

Je vindt hem vaak op het water, maar ook wanneer hij aan wal is, is hij voor anderen eigenlijk altijd bezig met plezierjachten. Okke Hooites is yacht broker bij Orange Yachting en handelt sinds anderhalf jaar met trots in de nieuwste Pardo jachten. Van aanmodderen op school tot 24/7 ondernemer zijn. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Wie heeft hem dat laatste duwtje in de goede richting gegeven?Tekst: Susan Poeder

Wat was jouw allereerste job?

“Mijn allereerste baan was in een kledingzaak in Hengelo voor herenmode. School vond ik nooit zo leuk en uit mijn beroepentest van de middelbare school kwam toen al dat de ondernemerschap mijn richting moest zijn. Na mijn dienstplicht kwam ik dan ook terug in de verkoop: dit maal als autoverkoper bij Alfa Romeo. Uiteindelijk kwam ik via via terecht in de boten en dat vind ik zoveel leuker! Mensen die een auto kopen, komen met een heel ander doel: ze hebben iets nodig dat functioneel is voor dagelijks gebruik. Bij het kopen van een boot komt veel meer emotie kijken. Je werkt per definitie met vrolijke klanten.”

Wie was jouw kruiwagen?

“Het leuke is dat een van mijn eigen klanten van Orange Yachting mij nu heeft gebracht waar ik nu ben. Hij vertelde mij dat hij heel graag wilde dat ik een Italiaanse Pardo voor hem ging regelen. Deze Pardo jachten bleken een groot succes en ik ben daar vandaag nog steeds mee bezig.”

Lees ook: Pardo 43 voor het eerst te zien op Masters of LXRY 2018

Wat is het stomste wat je ooit hebt gedaan in je carrière?

“Haha heb je even?” vertelt Okke lachend. “Stomme dingen probeer ik zo snel mogelijk te verdringen… Maar als ik echt een antwoord moeten geven dan had ik achteraf iets beter mijn best moeten doen op school. Dat is eigenlijk ook het advies wat ik mijn 18-jarige zelf zou geven. En durf op je bek te gaan. Van je fouten zul je uiteindelijk leren.”

Wat is je grootste passie in je vak?

“Mijn passie is dat ik met mijn werk mensen blij kan maken. Zoals ik zei is het kopen van een boot iets waar veel emotie in zit. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat de boot wordt afgeleverd, wat vaak in de Middellandse Zee gebeurt. Ik beleef veel plezier wanneer ik klanten tevreden zie. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk omdat geen een dag hetzelfde is.”