Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MASTERS Member of the week: Chantal Hoex & Marion Alders

Wat nou als je zussen én zakenpartners bent? Dan word je ook samen lid van MASTERS League. Chantal Hoex en Marion Alders runnen samen met hun broer interieurontwerpstudio Strakk. Van een spiksplinternieuwe trap tot aan een duurzaam totaalinterieur: Strakk zet dromen om in realiteit.Tekst: Larissa Schaule Jullens
Beeld: Strakk

Family for all

Chantal was bloemist en Marion werkte in de apotheek van een ziekenhuis. Nu, in 2021, staan de zussen aan het hoofd van een succesvol interieurbedrijf. “51 jaar geleden heeft onze vader het bouwbedrijf opgericht. Ik was de eerste van de drie die bij het bedrijf van mijn vader ging werken, en daarna volgde mijn broer. Wij namen een timmerman in dienst die in zijn vrije tijd keukens bouwde, en zo ontstond het idee om zelf keukens te maken. Na de keukens volgde het interieur, en na het interieur volgde een bedrijfsovername van een fijntimmerbedrijf bij ons in de buurt. Vanaf toen hebben wij de splitsing gemaakt: mijn broer de buitenkant, ik de binnenkant. Dat wil zeggen, mijn broer heeft de twee bouwbedrijven House en Hoex Bouw. Het grote werk doet Hoexbouw en de luxe woningen realiseert House. Het interieur, de binnenkant, dat is de tak van mijn zus en mij”, aldus Marion.

Oog voor detail

Toen de designer die destijds in het bedrijf werkte weg ging, dacht Marion dat deze creatieve functie wel aan haar zus Chantal toegewezen kon worden. “Volgens mijn zus was ik de creatieveling van de familie, en over haar vraag of ik ook bij het bedrijf wilde komen werken heb ik niet lang na hoeven te denken. Ik heb de sprong gewaagd, en ik ben mij om gaan turnen van bloemist tot ontwerper en verkoper. De switch ging best makkelijk, want als bloemist heb je al een goed oog voor detail. Dit ging wel een stukje verder, maar door de interne gedrevenheid heb ik het eigen gemaakt. Met name het intensieve klantcontact vind ik erg leuk. Ik treed binnen in hun huis, en de klik die daaruit kan ontstaan is bijzonder. Mensen vertellen mij veel, en daardoor kan ik écht de ziel in het interieur leggen”, aldus Chantal.

Maatwerk & Trends

Inmiddels telt het bedrijf 57 werknemers, en alles wat het team van Strakk oplevert wordt in eigen werkplaats gefabriceerd. De creativiteit is in elk ontwerp voelbaar en alles draait om verrassend maatwerk. Op het gebied van de laatste interieur trends zijn Chantal en Marion altijd op de hoogte. “Wij werken heel veel samen met dé topdesigners van Nederland. Van hen krijgen wij de nieuwste trends door. Doordat wij alles zelf maken, kijken wij of we met bepaalde technieken iets vernieuwends kunnen ontwikkelen.”

MASTERS League

Een lidmaatschap van de MASTERS League is een bijzonder voorrecht. Dit jaar is er ruimte voor een geselecteerd aantal leden en behandelen we de inschrijving op basis van volgorde van binnenkomst. De exclusieve businessclub is onderdeel van MASTERS HQ en brengt aangename en bijzondere privileges met zich mee waardoor netwerken één van je favoriete bezigheden wordt. Denk jij binnen het profiel van een MASTERS Member te passen? Mail dan voor je aanvraag naar Mical Joseph en misschien kan jij je in 2021 ook MASTERS Member noemen!