Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MASTERS Member of the week: Remge Vink

Hij is ondernemer, sportfanaat én lid van MASTERS League. Remge Vink heeft met zijn sportscholen FeelGoodClubs AeroFitt en Anytime Fitness het Oosten van Nederland veroverd. Hoe heeft Remge dit imperium opgebouwd, wat maakt zijn clubs uniek en hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar?Tekst: Larissa Schaule Jullens
Beeld: Marc Evenhauz Photography

Winnaarsmentaliteit

Remge Vink was pas 21 jaar oud toen hij besloot om ondernemer te worden. Sport, en met name professioneel volleybal was een belangrijk onderdeel van zijn leven. “Volleybal was echt mijn wereld, daar ben ik mee opgegroeid. Ik realiseerde mij – toen ik wat volwassener werd – dat ik met volleybal, in tegenstelling tot voetbal, niet veel kon verdienen. Ik focuste mij op een studie en als bijbaantje gaf ik les als volleybal trainer. Op een dag kwam de wethouder naar mij toe en hij stelde mij de vraag: waarom begin je niet je eigen fitnesscentrum hier in het dorp? Op dat moment wist ik direct: dit is het. Alles wat ik wilde kwam samen: mensen, sport, en het sociale aspect.”

How to build an imperium

“Ik kom uit een warm en liefdevol gezin, maar geen ondernemersgezin. De middelen om iets voor mijzelf te beginnen had ik niet. Samen met de bank uit mijn dorp zijn wij om de tafel gaan zitten over de financiering, en dat was een flinke uitdaging. Na een jaar hard gewerkt te hebben aan een ondernemersplan en marktonderzoek kreeg ik helaas het antwoord dat de financiering niet door kon gaan. Ja, er was wel één manier hoe de financiering toch verwezenlijkt kon worden: als het huis van mijn ouders als onderpand zou dienen. Mijn ouders zijn harde werkers en wij hadden het zeker niet breed, dus dit voorstel kreeg ik bijna niet over mijn lippen. Toen ik besloot om dit tóch met mijn ouders te delen, kreeg ik de reactie: dat is toch geen probleem jongen, dan doen wij dit toch? Vanaf hier begon het avontuur, en ik wist zeker dat ik alles op alles zou zetten om dit te laten slagen.”

Optimism = the key to success

Na jaren keihard gewerkt te hebben aan zijn droom, heeft Remge nu acht sportscholen in het Oosten van Nederland op zijn naam staan. Vijf FeelGoodClubs AeroFitt-vestigingen en drie Anytime Fitness-vestigingen. De hele Covid-crisis heeft zowel Remge als zijn ondernemingen hard geraakt. “Precies voor corona, in maart 2020 had ik drie nieuwe clubs geopend. Gelukkig heb ik in al die jaren een buffer op kunnen bouwen, dus ik blijf overeind staan. Ik ben een heel positief persoon, en bij mij is het glas altijd halfvol in plaats van half leeg. Via livestreams, corona-challenges, een speciale drive true waar je jezelf kunt laten meten, personal training en online voedingsadviezen proberen wij onze leden toch nog te laten bewegen. En ja, ook ik heb wel eens dagen gehad in het afgelopen jaar dat ik dacht: hoe nu verder. Maar het zal mij niet gebeuren dat een gezond bedrijf door deze crisis ten val komt. Laten we er vooral proberen van te leren en er sterker uit te komen. Het was een dure les, maar na Covid staan wij er gezonder en innovatiever voor dan ooit.”

MASTERS League

Een lidmaatschap van de MASTERS League is een bijzonder voorrecht. Dit jaar is er ruimte voor een geselecteerd aantal leden en behandelen we de inschrijving op basis van volgorde van binnenkomst. De exclusieve businessclub is onderdeel van MASTERS HQ en brengt aangename en bijzondere privileges met zich mee waardoor netwerken één van je favoriete bezigheden wordt. Denk jij binnen het profiel van een MASTERS Member te passen? Mail dan voor je aanvraag naar Mical Joseph en misschien kan jij je in 2021 ook MASTERS Member noemen!