Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MARTIN VAN ESSEN, DIRECTEUR VAN ESSEN KEUKENS

Van alle markten thuis en een indrukwekkende woondroom creëren: dat is Martin van Essen, exclusieve keukens. Met de ambachtelijke uitvoering en hart voor de zaak worden niet alleen keukens omgetoverd tot iets bijzonders, maar ook de rest van het interieur. MASTERS neemt een kijkje in de keuken bij directeur Martin van Essen.Tekst: Mical Joseph
Beeld: Van Essen Keukens

Wat was jouw aller eerste baan?

“Als tiener werkte ik op een werkplaats bij een timmerman bij ons in de buurt. Ik kwam daar terecht via een buurjongen die daar ook werkte. Naast mijn bijbaan bij de werkplek was ik ook in de leer voor timmerman. Op een gegeven moment ging ik door naar een interieurbouwer in het dorp waar ik de tijd van mijn leven had. Door mijn werk bij de bouwer kreeg ik de smaak te pakken. Het interieurbouwen zag ik erg zitten en hier wilde ik mee door. Ik mocht het tekenwerk doen en dit vond ik super. Het creëren en creatief bezig zijn waaruit mooie producten komen. Op mijn 23e begon ik voor mijzelf en richtte Martin van Essen Keukens op.”

Wie was jouw kruiwagen?

“Dat is René Hazeleger. Hij hielp mij met het tekenwerk en begeleidde mij gedurende de jaren daarin. Hij gaf mij de vrijheid om mijzelf te ontplooien en creaties te maken zoals ik dat mooi vond en voor ogen had. Dat heb ik altijd erg gewaardeerd. Vanuit deze waardering kon ik mijn passie nog meer uitoefenen. Het creëren van indrukwekkende producten en daar dan de klant gelukkig mee maken zijn mijn belangrijkste passie en doel. We hebben net een nieuwe showroom geopend, welke er dus extra bij is gekomen en om daar ook klanten te ontvangen geeft zo’n mooi gevoel.”

Wat is het grootste leermoment geweest in je carrière?

“In 2004 was ik alleen met managen bezig en dat was niet wat ik leuk vond, dus toen heb ik op een gegeven moment het roer wat omgegooid. Ik ben dingen anders gaan doen waardoor ik wél weer met het leuke van mijn vak bezig kon zijn en dat is de adviesgesprekken met de klanten en potentiele klanten houden.”

Wat heb je geleerd tijdens de coronaperiode?

“De eerste paar weken vond ik bijzonder apart en ook erg onzeker. Met het team hebben we toentertijd doorgenomen hoe we de periode het beste door zouden komen. Hieruit kwam dat we echt op ons gevoel moesten afgaan en uiteraard gewoon door moesten gaan. We waren de gehele periode open, maar het was vrij rustig. Nu de nieuwe showroom is geopend, kunnen wij er weer tegenaan.”

Martin van Essen | Van Essen Keukens