Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De Kruiwagen van MASTERS EXPO exhibitor Mariska Jagt

Ze ontwerpt high-end omgevingen: van luxe villa’s en penthouses tot prachtige grachtenpanden en waanzinnige hotellobby’s. Met haar gelijknamige studio maakt Mariska Jagt dromen werkelijkheid en van een huis een thuis. Dit doet ze al elf jaar met succes. Deze week vertelt Mariska Jagt aan MASTERS hoe ze haar succesvolle carrière is begonnen en wie haar spreekwoordelijke kruiwagen is geweest.Beeld: Mariska Jagt

Wat was jouw allereerste baan?

“Toen ik jong was deed ik veel aan sport: tennis en paardrijden op hoog niveau. Daarnaast was ik erg creatief. Ik wilde niets liever dan de hele dag bezig zijn met tekenen en creëren. Graag wilde ik naar de kunstacademie, maar door omstandigheden heb ik andere keuzes gemaakt. Ik studeerde Toerisme en Psychologie en ben in de hotelbranche gaan werken. Die omweg heeft me precies gebracht wat ik nodig had om hier te komen. In mijn huidige werk komen de werelden van psychologie, hospitality, reizen en creativiteit samen.”

Hoe ben je in je huidige werk terechtgekomen?

‘’Vanuit een intens verlangen om anderen te voorzien van een omgeving die aanvoelt als een warm en welkom thuis, heb ik elf jaar geleden de stap gezet om mijn hart te volgen en mijn eigen designstudio te starten. Ik begon aan de keukentafel, maar inmiddels zijn we met z’n twaalven. Samen mogen we de meeste prachtige en inspirerende projecten realiseren voor hele fijne mensen.”

Wie was daarin jouw kruiwagen?

“Vanuit eigen kracht heb ik mijn carrière opgebouwd. Wel heb ik altijd dierbare en fijne mensen om me heen gehad die in mij geloofden en waar ik op een waardevolle manier mee kon sparren. Eén van die mensen is Daan van der Vorm. Hij is enorm loyaal aan zijn partners en heeft mij in een vroeg stadium de kans gegeven om zijn high-end projecten te doen. Daarnaast zijn er ook de ‘oldskool vastgoedboys’, zoals ik ze noem. Met deze gevestigde vastgoedmannen was het altijd goed sparren tijdens een lunch of borrel. Zij hadden echt een adviserende rol in mijn carrière, net als Yves Gijrath.”

Wat is je allergrootste passie in je vak?

‘’De glinstering in de ogen van opdrachtgevers wanneer zij zien wat we voor ze hebben ontworpen. Of als ze in hun woning komen en zien wat we voor ze hebben gerealiseerd. Dat is waar ik intens blij van word en waar ik het voor doe! Het mooie aan mijn werk is dat ik elke keer weer nieuwe mensen mag ontmoeten en heel dichtbij mag komen. Heerlijk is het om hun wensen te mogen vertalen naar een uniek, op-maat-gemaakt ontwerp dat voor hen echt voelt als hun thuis.”

Wat is het grootste leermoment geweest in je carrière?

“Liefde en werk combineren! Dat moet je nooit doen! Uit verliefdheid heb ik soms onhandige keuzes gemaakt, waardoor ik mijn onafhankelijkheid verloor. Het klopt echt dat liefde blind maakt. Nu hou ik zakelijk en privé strikt gescheiden en dat werkt fijn.”

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

”Blijf dromen en denk niet in beperkingen. Geloof in jezelf en in wat je wil bereiken. De weg naar volwassenheid is in mijn optiek soms echt een dromenkiller. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar allemaal zouden stimuleren om die jonge, open en onbevangen blik op de wereld te behouden. Daar komen de mooiste ideeën uit voort.”

Ben jij voor iemand een kruiwagen geweest?

‘’Ik heb ooit Jan des Bouvrie en Piet Boon opgebeld om eens met hen te praten. Ze reageerden allebei heel positief. Nu bellen starters mij om te praten over de keuzes die ik heb gemaakt. Dan vragen ze om tips en tricks die helpen hun droom na te jagen. Ik help ze graag en ik hoop dat ik voor sommigen van hen een kruiwagen ben.’’

Bezoek Studio Mariska Jagt Investments op MASTERS EXPO. Van 18 t/m 22 november in RAI Amsterdam: MASTERS EXPO – The Forward Edition. De ticketverkoop start deze maand.