Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

JOSÉ WOLDRING, THE MEDIA NANNY

José Woldring, Founder en CEO van pr-bureau The Media Nanny en creative agency The Brand Father, is opgegroeid in Loppersum in het Hoge Noorden. De plek waar aardbevingen aan de lopende band voorkomen en waar nuchterheid vanzelfsprekend is. José zorgde in de music business zelf ook voor een aardbeving. Een échte autodidact die opklom naar de top, non-stop werkt en klaar staat voor haar artiesten (red: onder andere Martin Garrix, David Guetta en Sunnery James & Ryan Marciano): “Ik ben de afgelopen 10 jaar nooit één dag zonder telefoon geweest.” Wie staat haar bij in tijden van drukte?Tekst: Mical Joseph
Beeld: The Media Nanny

Wat was jouw allereerste baan?

“Ik was tijdens mijn middelbare schoolperiode serveerster in een pizzeria in Delfzijl. Vroeger wilde ik dierenarts worden, maar hier was ik snel vanaf gestapt nadat ik een snuffelstage had gedaan bij een dierenarts. Ik vond het vreselijk. Na de havo ben ik Communicatie gaan studeren in Groningen en ging ik op kamers. Mijn toenmalige vriend woonde in Zwolle en ik reisde op en neer. Hij was zelf dj en producer. Binnen het eerste jaar besloot ik te stoppen met de studie en nam een tussenjaar. Dit tussenjaar is cruciaal geweest, want ik ontmoette mensen in de muziek scene, deed modellenwerk voor Models at Work en Amsterdam kwam steeds dichterbij. Na dit jaar besloot ik weer te gaan studeren: Media & Entertainment Management.”

Hoe ben je in je huidige werk terechtgekomen?

“Mijn vriend moest vroeger wekelijks optreden als DJ en dan ging ik met hem mee, ik leerde dus een bepaald netwerk kennen, met name in de hip hop scene. Ook breakdancete ik waardoor ik vaak op muziekevenementen te vinden was en leerde ik de entertainmentindustrie kennen door mijn modellenwerk. Via het dansen in clubs waar dance feesten werden georganiseerd, kwam ik in aanraking met dj’s. Het verbaasde mij altijd dat ze over de hele wereld draaiden, maar dat dit niet bekend was bij het grote publiek. Door deze verbazing besloot ik vervolgens een aantal dj’s te helpen met hun PR. Op 22-jarige leeftijd schreef ik voor een aantal artiesten persberichten en newsletters. Als zij ergens in Amerika moesten optreden zorgde ik dat de lokale pers van hun aanwezigheid wist. Ik verdiepte mij door veel te lezen, interviews en persberichten te analyseren en te netwerken.”

Wie was daarin jouw kruiwagen?

“Voornamelijk ik zelf. Maar er is iemand die mij door mijn hele carriere altijd heeft bijgestaan en dat is Merel Rijntjes. Ik werkte een periode bij een mediabureau en daar leerde ik haar kennen. Ik ben iemand die erg persoonlijk betrokken is bij mijn werk. Waardoor ik vaak dingen lastig kan laten gaan. Met Merel bel ik bijvoorbeeld urenlang als ik onderweg ben van Groningen naar Amsterdam en bespreken wij van alles. Zij is voor mij écht een mentale support en bij haar kan ik mijn hart luchten. Ik vertrouw Merel blindelings. Als ik even door de bomen het bos niet zie: Merel. Ze werkte op een gegeven moment ook bij Spinnin’ Records, mede door Merels hulp kreeg ik deze platenlabel als klant, wat een belangrijk moment is geweest in mijn loopbaan. Zij is dus zakelijk gezien een kruiwagen, maar ook mentaal.”

Wat is je allergrootste passie in je vak?

“Het regelen van zaken is mijn passie. Ik ben natuurlijk onderdeel van een carrière van iemand anders en dat staat voorop. Ik haal veel energie uit het samenwerken met de artiesten. Daarnaast heb ik twintig man personeel onder mij werken waar een hele informele fijne sfeer heerst. Ik ben heel trots op mijn team!”

Wat staat er op jouw bucket list?

“Ik wil heel graag met mijn zoon een mooie reis maken en echt even offline zijn. Een basic reis waarbij luxe niet nodig is. Gedurende mijn carrière heb ik de mooiste en duurste hotels, jachten en plekken gezien. Van nature ben ik een buitenmens en houd ik heel veel van kamperen, maar heeft de laatste jaren het luxe leven de overhand gehad. Ik verheug mij ook erg op de TedTalk waarvoor ik ben gevraagd. Die vindt plaats in Montenegro in Oktober.”

Wat is het grootste leermoment geweest in je carrière?

“Ik leer elke dag, maar wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat alles wat zakelijk is, ik niet persoonlijk moet nemen. Door middel van lezen heb ik veel overwonnen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een kwestie van een andere instelling aannemen. Vroeger kon ik ’s avonds huilend op de bank liggen vanwege een zakelijke situatie, dat is niet meer zo. ‘Hoge pieken, diepe dalen’ omschrijft mij uitstekend en die diepen dalen heb ik steeds meer zelf in de hand.”

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

“José, ga lekker door op de manier waarop je het doet. Als 18-jarig meisje pakte ik alle kansen aan die op mijn pad kwamen. Dat heeft mij gebracht waar ik nu ben.”

Ben jij voor iemand een kruiwagen geweest?

“Er zijn veel mensen bij The Media Nanny die als stagiaire of als school dropout binnen zijn gekomen en die ik intern heb begeleid. Bij ons geldt: als je alle kansen pakt die zich voordoen, je heel ver kunt komen en toffe dingen meemaakt. Ik hoop voor mijn personeel een kruiwagen te zijn, ook al ben ik zelf nog jong.”