Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jordi’s World Wide Work

Het digitale universum kent geen grenzen, de wereld is Jordi’s speelveld – als influencer en ondernemer. Een greep uit de steden die hij heeft bezocht en mensen die hij heeft ontmoet in het afgelopen jaar. “Het is vooral kneiterhard werken en filmpjes maken. Dit is de show.”
Archief Jordi van den Bussche

Abu Dhabi, 3-6 en 12 december 2021

“De halve wereld zat nog in lockdown, toch ging de VidCon in Abu Dhabi gewoon door. Ik werd uitgenodigd voor deze jaarlijkse conventie voor fans, influencers en online merken. Alles werd gefaciliteerd, alleen werd wel van mij verwacht dat ik wat dingen zou doen op het evenement. Dat vond ik prima, dus – hup! – samen met mijn vriendin Sophie, assistent Maurice en collega Jeroen naar Abu Dhabi, waar we onze intrek namen in het Marriott-hotel Aloft Abu Dhabi. Op de conventie ontmoette ik collega-influencers, onder wie mijn ex Azzy, een Canadese YouTuber, en heel veel fans. Bijzonder om mee te maken hoeveel fans ik over de hele wereld heb. Wat mij in Abu Dhabi opviel is dat iedereen je de hand wil schudden. Hier is het meer van ‘Hey Kwebbel, alles lekker pik?!’ Daar word je netjes bedankt, krijg je kleine cadeautjes en is iedereen heel respectvol tegenover mijn vriendin. Op het YouTube-feest van VidCon kwam ik iemand tegen die mij vroeg: ‘Ga je volgende week ook naar de Formule 1 in Abu Dhabi? Als je wilt regel ik tickets voor je.’ En dus landden we een week later weer in Abu Dhabi. We lieten ons naar het W Dubai The Palm chauffeuren – de racetrack ligt om het hotel heen, dus we zaten first row. Toen we voor de lobby van het hotel werden afgezet, stond er een auto van een miljoen voor onze taxi en een auto van een miljoen achter onze taxi. De dikste auto’s die ik ooit in mijn leven heb gezien! Binnen liepen de mooiste vrouwen en mannen. Een droomwereld. Binnen de gezelligheid en de organische gesprekken maak je vrienden. Ook heb ik er een paar partnerships uit weten te halen. Terwijl we kneiterlam waren, hahaha! De meeste business wordt gedaan op feestjes, wanneer je elkaar echt leert kennen, met elkaar de diepte in gaat. En toen werd Max ook nog eens wereldkampioen, een ongelooflijke ervaring! ’s Avonds heb ik Joseph Klibansky en Rico Verhoeven nog een feestje binnengesmokkeld. Gekkigheid!”

Monaco, 29 mei 2022

“Persoonlijk ben ik niet zo van het racen, maar iedereen had het maar steeds over de Grand Prix van Monaco. Ik dacht: weet je wat, laten we het een keer doen. Een bizarre ervaring! Ik zat ter hoogte van de start/finish. In mijn poncho, want het kwam met bakken uit de hemel. En om de race heen waren allerlei sociale happenings. Je gaat feesten, netwerken, loopt tegen mensen aan. Zo kwam ik daar funding guru Matthew Haycox tegen. Hij nodigde mij uit voor een lunch op zijn 55 meter grote jacht, waar ook de Schotse zangeres Tallia Storm bij aanwezig was. Ik wilde hem niet het gevoel geven dat ik alleen maar gebruik maakte van zijn vrijgevigheid, dus heel organisch heb ik hem wat social media-advies gegeven en ben ik op zijn podcast gegaan. Het is geven en nemen in deze wereld. Ik ben niet iemand die lang op dezelfde plek blijft, ook al is het een joekel van een boot – ik wil zo veel mogelijk mensen tegenkomen en nieuwe vrienden maken. Tijdens de Grand Prix ontmoette ik een heleboel bekenden, onder wie Jelly, Chahid Charrak, Louis Klibansky en presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Waar ik overnacht als ik in Monaco ben? Ik heb één keer in het fameuze Hôtel de Paris geslapen, dat vond ik prachtig. Maar ik hoef niet zo nodig in Monaco te zitten; dit keer hadden we een huisje buiten de stad, in de buurt van Nice. Lekker in de avond kaarten en het detectivespel Undercover spelen. Ik zou ook niet zoals mijn vriend Jelly in Monaco willen wonen. Het volstaat om er zo nu en dan heen te gaan, hoewel mijn portemonnee er niet blij van wordt.”

Parijs, juni 2022

“Ik was een keer met Maurice (van den Oever, COO van JVDB Studios) naar Londen gegaan voor een meeting in de ochtend. De rest van de dag hadden we niets te doen. Toen zijn we alleen maar gaan wandelen en brainstormen. Daar kwamen zulke leuke dingen uit en dat was zo goed bevallen dat ik voorstelde om voor een volgende brainstormsessie een keer een dag naar Parijs te gaan. Dat hebben we afgelopen zomer gedaan, met mijn assistent Jordi Izquierdo erbij. ’s Morgens met de trein heen, ’s avonds terug. En overdag alleen maar wandelen door de stad, van de Eiffeltoren langs de Seine naar het Louvre. En ondertussen dingen bespreken, ideeën verzinnen. Super productief! Een van de concrete dingen die deze brainstormsessie heeft opgeleverd is om al onze activiteiten onder één bedrijf te scharen en dat JVDB Studios te noemen. In het parkje naast het Louvre hebben we op onze laptop het domein gekocht. Ook hebben we in Parijs bedacht om onze expertise te gaan uitlenen aan andere bedrijven in plaats van daar alleen zelf van te profiteren. Bedrijven huren influencers in om ze te promoten, terwijl ik kan zeggen: ‘Pik, ik maak jou je eigen influencer!’ Dat is veel productiever. Een broodje in de middag en een diner op een terras, en we gingen alweer naar huis. In Parijs hebben we ons bedrijf helemaal opgeschud.”

MASTERS MAGAZINE

Benieuwd naar de rest van dit artikel? Het winternummer van MASTERS is tot stand gekomen in samenwerking met Jordi van den Bussche. Velen zullen hem kennen als YouTuber Kwebbelkop, toch timmert hij al een tijd hard aan de weg als entrepreneur, zoals hij uit de doeken doet in het Groot Interview. Nieuw is dat zijn bedrijf JVDB Studios aanbiedt om de social media marketing en short format content marketing voor andere bedrijven te doen. “Ze kunnen het ook zelf gaan uitvogelen, maar we cracked the code.” Jordi geeft een podium aan like-minded ondernemers als Jay-Jay Boske, Demy de Zeeuw, Chahid Charrak en Marcella de Bie, en gaat in op de ontwikkelingen rond games, crypto en NFT: “Zoals bitcoin het financiële systeem op zijn kop zette, zal dat met gaming ook zo gebeuren.” In dit extra dikke winternummer bovendien aandacht voor het eerste eigen schip van Lengers, een interview met Corendon-topman Atilay Uslu, specials over de nieuwe BMW 7 Serie en Samsung foldables, en – exclusief voor MASTERS! – een interview met Max Verstappen.

MASTERS #52 met gastredacteur Jordi van den Bussche