Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

David Vermeulen, founder & CEO Inner Circle: ‘Ik geloof dat niets meteen werkt, de start was een bumpy road’

Met kantoren in Amsterdam en Londen begon David Vermeulen elf jaar geleden de populaire internationale online datingapp Inner Circle. De CEO en founder van het Nederlandse bedrijf veroverde de datingmarkt met het credo: ‘quality dating voor gelijkgestemden’. Ruim vier miljoen members later is het tijd om de Zuid-Amerikaanse markt te veroveren, waarbij kantoren worden geopend in het Argentijnse Buenos Aires en Braziliaanse São Paolo. Wie veroverde Davids ondernemershart? Wie was zijn kruiwagen?Tekst: Mical Joseph
Beeld: Inner Circle

Wat was jouw allereerste bijbaan?

“Mijn eerste bijbaantje was bij het Gemeente Museum in Den Haag. Ik was suppoost en moest zorgen dat niemand iets aanraakte. Dit werk wilde niemand doen, omdat het vrij saai was, dus het kreeg lekker betaald. Toen ik in Groningen Bedrijfskunde ging studeren startte ik samen met mijn compagnon ‘De Groninger Studenten Sushi Catering’. Dit werd een groot drama, want in die tijd was sushi helemaal nog niet zo populair als nu. Er waren een aantal studenten die dit bestelden, maar daar was eigenlijk ook alles mee gezegd!

Na mijn studie kwam ik terecht in de uitgeverswereld. Ik begon bij F1 Racing, daarna Maxim, FHM en Esquire. Bij de twee laatstgenoemde was ik Bladmanager en runde ik de marketingafdeling.”

Hoe ben je in je huidige werk terechtgekomen?

“Na een tijd vertrok in naar Londen om bij Unibet te werken. Hier was ik verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Op een gegeven moment begon ik in de Engelse hoofdstad voor mijzelf, ik richtte Sullivan’s List op. Een online platform waar reizen, evenementen en lifestyle samenkwamen. Dit was kortgezegd een verzameling van de honderd mooiste evenementen ter wereld. Terwijl ik dit platform runde was ik single en kwam ik erachter dat er eigenlijk geen één platform was waarbij singles elkaar ontmoetten met als credo ‘daten voor gelijkgestemden’. In 2011 was Inner Circle een feit.

And the rest is history..?

“Ik geloof dat niets meteen werkt, de start was een bumpy road. We waren meteen al actief in Amsterdam en Londen en merkten dat Amsterdam relatief moeizaam ging op het begin. Mensen moesten écht geënthousiasmeerd worden, terwijl het in een aantal andere internationale steden veel sneller ging.”

Zie je jezelf als het ijk-persoon voor Inner Circle?

“Inner Circle is ooit ontstaan met de gedachte om een platform te ontwikkelen welke ik zelf ook zou gebruiken. Ik ga graag op reis en uiteten. Op Inner Circle is er de mogelijkheid om aan te geven welke landen je graag bezoekt en kan je ook jouw favoriete restaurants en barretjes toevoegen.”

Heb je jouw vrouw trouwens via Inner Circle ontmoet?

“Ik had hier graag ‘ja’ op willen zeggen , maar helaas heb ik mijn vrouw niet via Inner Circle ontmoet. Mijn vrouw en ik hebben elkaar via via ontmoet. Dus een soort offline Inner Circle!”

Wie was jouw kruiwagen?

“Ik heb in mijn carrière veel gehad aan het lezen van business- en managementboeken. Stephen Covey springt daar tussenuit met het boek The 7 habits of highly effective people. Het zijn zeven simpele regels die ik uitgeprint tegen de rand van mijn monitor heb geplakt. ‘Be pro-active en begin with the end in mind’. Het is een soort mantra welke mij veel heeft gebracht. Een simpele kijk op het effectief bereiken van doelen. Voor mij is dit eigenlijk de basis van ondernemen.”

Wat is je allergrootste passie in je vak?

“Het leuke aan ons werk bij Inner Circle is dat we bij veel mensen het leven veranderen. We krijgen af en toe geboortekaartjes en trouwkaartjes binnen van ex-leden die hun ware liefde via de app hebben ontmoet. Dat maakt dit werk leuk!”

Wat is het grootste leermoment geweest in je carrière?

“Wat ik gedurende mijn carrière heb geleerd is dat niets gaat zoals je het in eerste instantie voor ogen hebt. Alles gaat anders en dat maakt eigenlijk ook niet uit. Ook moet je als ondernemer gewoon ergens voor gaan, niet te veel nadenken. Gewoon gaan!” 

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

“Als je een idee hebt, probeer het gewoon. Het maakt niet uit als je faalt. Als je het niet hebt geprobeerd, weet je nooit wat het eindresultaat is.”

Ben jij voor iemand een kruiwagen geweest?

“Ik probeer jonge ondernemers met hun start-ups te helpen en hen de juiste richting in te duwen. Dus met adviezen en investeringen wil ik jong talent helpen naar the next level.”