Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SHARON STREUPER, MAISON SUCRE

Sharon Streuper heeft samen met haar compagnon Rob van Velzen het sfeervolle interieurbedrijf Maison Sucre. De twee ondernemers begonnen als collega’s bij het voormalige interieurbedrijf Suikertuin, maar runnen nu al acht jaar hun eigen onderneming Maison Sucre. Als je Sharon in haar jongere jaren had verteld dat ze succesvol ondernemer zou worden, had ze dit niet geloofd. Hoe is deze carrière make-over gegaan? Wie was haar designer of life?Tekst: Mical Joseph
Beeld: Maison Sucre

Wat was jouw allereerste baan?

“Als jong meisje had ik een bijbaan bij een hippe kledingzaak in Maassluis. Daar werkte ik op de vrijdagen na school en op zaterdag. Doordeweeks ging ik naar de middelbare school met de gekozen richting Detailhandel. Daarna hier studeerde ik HBO Toerisme en kwam ik terecht bij een zakenhotel als assistent-manager. Dit paste toch niet echt bij mij waardoor ik bij een Rotterdams eventbureau aan de slag ging. Hier heb ik jarenlang feesten en grote evenementen georganiseerd en deed ik artiestenbegeleiding. Na deze periode kwam ik terecht bij interieurbedrijf Suikertuin, de voorloper van Maison Sucre, waar ik kennis maakte met het mooie interieurvak.”

Hoe ben je in je huidige werk terechtgekomen?

“Bij Suikertuin leerde ik de fijne kneepjes van het vak, de liefde voor interieur én oog hebben voor details. Op een gegeven moment stopte de eigenaresse, Annemiek Bakker, haar bedrijfsactiviteiten. Samen met mijn compagnon Rob, die ik toen als mijn collega al minstens tien jaar kende, startten wij ons eigen bedrijf in 2012 en noemden het Maison Sucre. Een knipoog naar onze leerschool.

Ik had eigenlijk nooit het plan om voor mijzelf te beginnen, ik kom niet uit een standaard ondernemersgezin. Mijn vader was verzekeringsinspecteur en mijn lieve moeder had thuis écht de verzorgende rol. Zij wist precies aan de manier waarop ik het tuinhekje opendeed na school of ik een goede of slechte dag had gehad!”

Wie was jouw kruiwagen?

“Dat is zeker weten Annemiek Bakker, de eigenaresse van Suikertuin. Met haar heb ik vanaf dag één dat wij elkaar ontmoetten zo’n goede klik, wij zijn nog steeds vier handen op één buik. Ik was haar linker- en rechterhand in de tijd van Suikertuin en door haar doe ik wat ik nu doe. Annemiek is rechtdoorzee, heeft het hart op de goede plek en gaf advies om dit bedrijf goed te runnen. Financieel heeft ze Rob en mij in het begin ook geholpen. Wij zijn haar daar heel dankbaar voor. Maar ze is niet alleen een kruiwagen, ze is ook voor mij persoonlijk heel speciaal, ik noem haar altijd mijn suikermoeder.”

Wat is je allergrootste passie in je vak?

“Mooie, warme, persoonlijke interieurs creëren voor mensen, dat is mijn passie. Maison Sucre is een ontwerpstijl op zich, wij laten ons inspireren door de mooiste artikelen en materialen. De klanten komen op afspraak bij ons in de showroom en beleven dan een totaal atmosfeer; de verschillende stijlkamers zijn compleet ingericht met meubelen, luxe gordijnen en bijzonder decor. Ik word er oprecht blij van dat mensen thuis tot rust komen en gelukkig zijn met hun door ons ingerichte huis.”

Wat is het grootste leermoment geweest in je carrière?

“Ik leer iedere dag wel wat nieuws waardoor je moet blijven schakelen. Bij het runnen van een bedrijf is het belangrijk om elke dag full focus te zijn en niet te verzaken. De wereld verandert zo snel, vooral nu. Het is dan juist belangrijk zakelijk positief te blijven denken.”

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven?

“Geloof in jezelf en sta positief in het leven. Ik heb de mentaliteit ‘kan niet, bestaat niet en als ik het niet kan dan leer ik het wel’. Dit zou ik ook zo weer tegen mijn jongere zelf zeggen. Je komt er met de juiste mindset.”

Ben jij voor iemand een kruiwagen geweest?

“Wanneer klanten langskomen om hun wensen te bespreken, kijk ik verder dan alleen deze wens. We gaan soms dieper in op de persoon, wat bij diegene past en waarom dat zo is. Door deze bijzondere gesprekken komen vaak ook andere onderwerpen aan bod en werkt dit soms psychologisch. Dus een kruiwagen ben ik misschien niet, maar ik hoop mensen wel verder te helpen in het leven. Zowel op interieur- als persoonlijk gebied.”