Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MASTERS TO WATCH: SHARON STREUPER KIEVITS

Mede-eigenaar van Maison Sucre Luxury Interiors, Sharon Streuper Kievits, vertelt MASTERS hoe ze vanuit haar baan als evenementenorganisatie en artiestenbegeleider naar interieur is gegaan en dat Maison Sucre een eigen stijl heeft. “Wij hebben een unieke collectie, zoiets vind je nergens anders.”Tekst: Bart-Jan Brouwer | Online redactie: Natasha Hendriks
Beeld: John van Helvert

Leerschool

“Ik heb een tijd evenementenorganisatie en artiestenbegeleiding gedaan, en grapte altijd dat mijn leven ‘één groot feest’ was. Ieder weekend was ik druk en kwam ik laat thuis. Na vijf, zes jaar wilde ik weleens iets anders. Via via kwam interieurbedrijf Suikertuin op mijn pad. Ik heb een open sollicitatiebrief geschreven en werd uitgenodigd om op gesprek te komen. Ik had meteen zo’n leuke klik met de eigenaresse, Annemiek Bakker! Zo ben ik in het vak gerold. En ik voelde me meteen als een vis in het water. Ik ontdekte een stukje in mijzelf waarvan ik niet wist dat ik dat in me had. In 2004 ben ik daar begonnen. Op een gegeven moment ging Annemiek Bakker afbouwen – zij was zeventig plus – om de weg vrij te maken voor haar zoon Cees, die haar zou opvolgen. Maar hij kwam plotseling te overlijden. Dat maakte de toekomst ongewis. Daar had ik het over met mijn collega Rob van Velzen. Vanzelf kwam de vraag: ‘Wat zou je ervan vinden om samen…?’ Het ging heel natuurlijk. In het jaar na het overlijden van Cees hebben Annemiek, Rob en ik alle projecten heel netjes afgerond, en op de achtergrond zijn Rob en ik begonnen met het opbouwen van ons eigen bedrijf, Maison Sucre. De naam is een eerbetoon aan onze leerschool en aan Annemiek.”

Eigen stijl

“Maison Sucre heeft zo’n eigen stijl. Wij houden erg van klassieke details, maar verwerken die op een moderne manier in interieurs. Dat leidt tot heel mooie combinaties van verschillende vormen. Niemand wordt blij van vierkante blokkendozen, mensen houden van klassieke elementen. Die bijzondere combinatie van stijlen bij elkaar is een stijl op zich geworden, de Maison Sucre-stijl. Wij gaan heel veel beurzen af. Een beurs is voor ons al geslaagd als we met één mooi object terugkomen, dat ene item dat past bij onze stijl. Het gevolg is dat wij een unieke collectie hebben, zoiets vind je nergens anders. Mensen zijn er trots op dat ze klant van ons zijn, sommige maken zelfs selfies onder het logo op de gevel. Onze clientèle bestaat uit mensen die hard werken, veelal ondernemers die na een drukke dag willen thuiskomen in een sfeervolle, comfortabele setting om met hun gezin te relaxen te midden van mooie spullen. Eindgebruikers, architecten, interieurontwerpers: iedereen is hier welkom. Op vrijdag en zaterdag is onze showroom in Rotterdam vrij toegankelijk om inspiratie op te doen, doordeweeks werken we volgens afspraak en gaan we echt met geïnteresseerden aan tafel. Architecten bouwen een huis, maar kijken niet echt vanuit het wonen. Dat is wat ik doe. Ik loop de plattegrond van het huis met de klant door en vertel al beeldend hoe elke hoek, elke kamer eruit kan komen te zien.”

Rode oren

“Normaliter richten we in één dag een heel huis in. En dan stijl ik hem ook helemaal af. De klant laat een leeg huis achter en belandt de volgende dag in een totale metamorfose. Dat is hier ook zo leuk aan, het is altijd een soort feestdag als we komen. Door corona vertraagde het afgelopen jaar de aanvoer van spullen en stoffen. Dat vormde wel een uitdaging. We hadden enkele grote projecten, waarbij we probeerden kamer voor kamer voor elkaar te krijgen. We hadden rode oren van het bellen en achteraan chasen. Natuurlijk merken wij dat mensen in deze tijd hun huis gezellig willen maken, omdat ze meer thuis aan het cocoonen zijn. Ze zijn volop aan het restylen. En wij doen eigenlijk niet anders: onze stijl staat nooit stil, we blijven continu onze collectie uitbreiden en ontwikkelen. Daarin laten we ons mede leiden door de vraag van de klant. Shar, luister eens: ik vind dat heel erg mooi, maar kunnen we niet…? Natuurlijk kan dat, zeg ik dan, want wij maken alles op maat. Dan ga ik zoeken. En als ik het niet vind, ga ik het zelf ontwerpen. Ik maak de schetsen, Rob werkt die uit – hij is meer van de techniek. Eigen design krijgt meer en meer de overhand in onze collectie. Door de wens van de klant te vertalen, ontstaan items die soms zo leuk zijn dat wij die aan de collectie toevoegen. Zo evolueren wij mee. Wij doen slaapkamers, televisiekamers, zitkamers, badkamers, eetkamer, werkkamers… Laatst kwam een klant, die vroeg: ‘Heb je ook een keuken?’ Dus zijn we nu een Maison Sucre-keuken aan het ontwikkelen in samenwerking met Tieleman Keukens. Die kun je op maat samenstellen, bijvoorbeeld met bronskleurig beslag, barkrukken, mooie verlichting en fraaie gordijnen. Begin 2021 gaan we de keuken presenteren. Dan zijn we compleet en kun je een heel huis met Maison Sucre inrichten!”

Masters #44

MASTERS #44