Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De TROPHY van Oranje-international Ryan Gravenberch

Hartstocht, ambitie en inzet brengen talenten bij hun doel om de beste te zijn. Bij de beste horen betekent ‘work hard’, maar ook zeker ‘play hard’. Het merk TROPHY BY GASSAN maakte eerder dit jaar haar debuut op de juwelenmarkt en beaamd die boodschap ten top. Het 19-jarige voetbaltalent Ryan Gravenberch mag zich met trots een van de eerste ambassadeurs van het high-end merk noemen. Reden genoeg voor GASSAN om de Oranje-international eens wat prangende vragen te stellen.

Nu al nieuwsgierig geworden naar TROPHY BY GASSAN? Check it out!Tekst: Patrick Stoffer
Beeld: TROPHY BY GASSAN

Je bent ambassadeur voor TROPHY BY GASSAN. Het merk vertaalt de passie om de beste te zijn naar iconische customized juwelen, die als een persoonlijke trofee een vertaling zijn van de reis naar succes. Wat is jouw grootste TROPHY moment?

“Mijn debuut in het Nederlands elftal. Als kleine jongen keek ik altijd al op tegen het nationale team en toen ik voor Oranje mocht uitkomen, was ik echt trots op mezelf.

Het woord TROPHY staat voor mij ook voor de mooie dingen die ik heb beleefd in mijn carrière bij Ajax en waar ik hard voor heb gewerkt. Dat we landskampioen zijn geworden is voor mij een TROPHY moment, net als toen ik als jongste speler mijn debuut maakte bij Ajax.”

Kun je wat vertellen over je juweel van TROPHY BY GASSAN?

“Het nummer 8 speelt een hele grote rol in mijn juweel, ik speel al mijn hele leven met nummer 8 en het is mijn lievelingsgetal. Ik laat mijn juweel ontwerpen door TROPHY BY GASSAN omdat ik de mensen bij GASSAN al een tijdje ken en het vertrouwd voelt. Drie jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, ik had net mijn eerste contract bij Ajax getekend en kocht hier mijn horloge. Sindsdien zijn we met elkaar in contact gebleven, het is een voetbalminded bedrijf en de kwaliteit is er top.”

Je komt uit de jeugdopleiding, werd in 2018 uitgeroepen tot Talent van de Toekomst en wordt één van de sleutelspelers van Ajax genoemd. Waar zie jij jezelf over tien jaar staan?

“Ik speel sinds mijn zevende bij de club, dus eigenlijk mijn hele leven. Op dit moment is Ajax nog steeds de club die me het meest aanspreekt. Over tien jaar zou ik bij een grote andere Europese topclub willen spelen en veel prijzen hebben gewonnen. Maar ik wil pas een stap naar het buitenland maken als ik daar echt klaar voor ben.”

Wanneer ben je daar klaar voor, wat zijn jouw verbeterpunten?

“Als ik wekelijks een goed niveau haal in de wedstrijden. Ik wil mijn spelaandeel vergroten en beter kunnen koppen.”

Jouw acht jaar oudere broer Danzell is ook profvoetballer en speelt bij Sparta Rotterdam. In februari stonden jullie tegenover elkaar in de wedstrijd, hoe was dat?

“Ik vind het bijzonder en vooral erg leuk om tegen mijn broer te spelen. Vroeger keek ik naar hem op en nu sta ik tegenover hem in het veld. Hij staat in de spits en ik op het middenveld en ik zoek hem ook een beetje op. We hebben veel met elkaar getraind en kennen elkaars kwaliteiten. Dat maakt het leuk om tegen elkaar te spelen.”

Je komt uit een echt voetbalgezin. Jij en je broer zijn profs en je ouders hebben ook allebei gevoetbald.

“Dat klopt, ze waren beiden middenvelders bij de amateurs. Mijn vader denkt met me mee en ook mijn moeder geeft me af en toe tips hoe ik het beter kan doen.”

Zien je ouders erop toe dat je leeft als een prof?

“Mijn ouders zijn erg relaxed. Ik ben nu op een leeftijd waarop ik eigen keuzes moet maken en ze geven me veel verantwoordelijkheid mee.”