Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

RONALD DE BOER’S MUST HAVES

MASTERS zette samen met gasthoofdredacteur Ronald de Boer zijn 100 meest favoriete en unieke adresjes op een rij. Ronald vertelt ons nu over een aantal van zijn ‘must haves’. Benieuwd welke vijf producten in Ronalds lijst staan? Lees mee.Online redactie: Natasha Hendriks

Jeanne Opgenhaffen

Ronald: “Zij maakt panelen die met honderden, duizenden porseleinen plaatjes zijn bekleed. Ik heb er een met een soort opgerolde porseleinen papieren pijltjes. Misschien wel het kunstwerk waar ik het meest aan gehecht ben. Hier afgebeeld het werk Walking on White Lines, 2011, 60 x 60 cm.”

Bentley GT

Ronald: “De Bentley GT heeft luxe, een waanzinnig mooi design en ongelooflijk veel power: je kan er heel rustig mee rijden, maar als je even gas geeft – wroemm! – dan is ie weg. Het rijdt zo comfortabel. Vroeger dacht ik altijd: als ik het Nederlands elftal haal, dan koop ik een Porsche 911. Nooit gedaan. Mijn enige echte sportauto is de BMW 645 cabrio geweest. Maar een onderhoud! Verder heb ik een Mercedes SLK gereden, de allereerste van Nederland. Een leuk wagentje, maar ik houd meer van ruimte en luxe. Zoals een BMW X6, die ik in Qatar had, een Land Cruiser of de nieuwe Range Rover. Nu heb ik nog een BMW X1 uit Qatar. Die zuipt niets en je mag toch niet hard rijden. Ik ben een beetje teruggekomen van die snelle auto’s. Ze kosten je bakken met geld. Die Bentley ook, daarom heb ik hem niet. Ik kan hem wel betalen, maar ik vind het zonde van mijn geld. Als je hem alleen al de garage uitrijdt, ben je flink wat euro’s lichter. Daar heb ik geen trek in, dat vind ik echt zonde.”

B&W headset

Ronald: “Vooral als ik reis, heb ik vaak mijn headset op. Nee, het is niet zo’n groot exemplaar, ik houd het bescheiden – hij ziet er bijna ontrendy uit. Ik let vooral op de geluidskwaliteit. En die is hoog bij deze headset.”

Geneva speaker

Ronald: “Het is een vierkante box die een surround geluid produceert. Je hebt dus niet meerdere speakers nodig. Er zit een radio in je kunt je iPhone erop aansluiten… Goed geluid, ook de diepe basklanken.”

Garmin GPS Golf Watch

Ronald: “Ik sta op hole 10 van de golfbaan in Lochem, doe dat ding aan en zie meteen hoeveel meter het nog naar de green is. Geweldig! Is zo belangrijk met golf. Als je weet dat je nog 140 meter te gaan hebt, kan je je club daarop aanpassen. Er zitten geloof ik zevenduizend golfbanen in zo’n golf watch. Ik heb er toevallig net twee gewonnen, een bij de Charity KLM Open en een tijdens een wedstrijd georganiseerd door de UEFA in Windwood, met onder anderen Cruijff en Platini. Ik zat in een flight met Gordon Strachan, de trainer van het Schotse elftal. Ik had de neary, de bal die het dichtst bij de vlag komt – daar kreeg ik zo’n Garmin voor, dat was een individuele prijs. Maar die had ik de week ervoor dus ook al gewonnen. Eens kijken wie ik blij ga maken.”