Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

New kid: Tom Brokking

Ze beschikken over veel lef, zijn jong en hebben grote ambities. In de rubriek new kids on the block gaat MASTERS in gesprek met ondernemers die op jonge leeftijd besloten om hun eigen onderneming te starten. Deze week de 34-jarige Tom Brokking die een tipje van de sluier oplicht en vertelt over zijn nieuwe hospitality  en lifestyle app JUMPTHE-Q.Tekst: Fleur de JongYoung entrepreneur Tom Brokking had jarenlang een bedrijf waarbij hij allerlei verschillende zaken regelde voor klanten in het hogere segment. Van het reserveren bij luxe restaurants tot winkeltijd bij Louis Vuitton buiten openingstijd, de 34-jarige ondernemer regelde het allemaal. Wat ontstond als een grap tijdens een goed glas wijn in Zuid-Frankrijk eindigde in een goed lopend bedrijf. Maar toen kwam corona om de hoek kijken en kwam tegelijk het besef dat vooral de jongere generatie behoefte heeft aan snelheid. Tegenwoordig is tijd volgens Tom een schaars goed. De ondernemer zag een nieuw gat in de markt en besloot zijn regel skills in zijn nieuwe app JUMPTHE-Q te digitaliseren.

Wat is jouw persoonlijke USP?

‘’Ik denk dat ik niet zo zeer heel onderscheidend ben van andere ondernemers, ik ben eigenlijk een hele normale ondernemer. Ik neem risico’s en zie kansen in de markt. Maar in mijn branche durf ik wel anders te denken dan anderen. Zo werk ik bijvoorbeeld niet met lage tarieven of marge’s. Voor mijn dienst reken ik een normaal tarief, maar zorg ik er wel voor dat ik zo efficiënt mogelijk te werk ga. Op deze manier hoef ik niet nog eens een marge aan mijn klant door te berekenen, maar zorg ik ervoor dat ik dit zelf terug verdien.” 

Wat kan de oudere generatie ondernemers van jou leren?

‘’Ik ben natuurlijk ook niet meer de allerjongste. Maar wat ik wel merk is dat de tijd sneller gaat dan we eigenlijk zouden willen. De ontwikkelingen gaan zo snel tegenwoordig, als je niet uitkijkt halen andere mensen je zo in. De oudere generatie denkt toch vaak: ‘goed is goed’. Goed is ook goed, maar naar mijn idee kan het altijd beter. Je moet niet gaan slapen en goed om je heen blijven kijken.’’

Wie is jouw leermeester of inspiratiebron op ondernemersgebied?

‘’Ik heb niet één bepaalde inspiratiebron. Ik ben de afgelopen vijf jaar heel veel ondernemers tegengekomen in verschillende branches. Ik heb eigenlijk van al deze mensen wel iets geleerd. Van de ene hoe het wel moet, maar van de ander ook weer hoe ik liever niet te werk wil gaan. Door al deze ondernemers heb ik mijzelf gevormd tot de ondernemer die ik nu ben.’’

Wat is jouw motto of quote?

‘Jump the queue’ 😉 

Wat is het grootste ondernemersrisico wat je tot nu toe hebt genomen?

‘’Het grootste risico dat ik heb genomen is de app die ik binnenkort ga lanceren. Samen met een team zijn we hier nu al 1,5 jaar mee bezig en je investeert in iets waarvan je nog niet weet of het gaat werken. Je zit nu toch in een hele onzekere tijd en je bouwt iets wat er eigenlijk nog niet is. Een architect gaat een huis bouwen en die weet precies waar het aan moet voldoen; er moeten ramen in, deuren enzovoorts. Maar bij een nieuwe app is dit niet het geval. Er bestaat nog niet zoiets als JUMPTHE-Q, dus hoe ga je dat bouwen en hoe zorg je ervoor dat het compleet ander is dan de rest?”

Waar sta je over 3 jaar?

”Het is moeilijk om 3 jaar vooruit te kijken, kijk maar naar de corona situatie waarin we nu zitten. Over een week kan de wereld er compleet anders uitzien. Ik hoop in ieder geval dat de app zich goed heeft ontwikkeld en veel gebruikers heeft. Ook hoop ik dat er stappen zijn om de app ook in Europa of in de Benelux uit te rollen.”Ken of ben jij een succesvolle, jonge ondernemer die ook een plekje in de spotlights verdient? Mail dan voor de mogelijkheden naar Fleur de Jong (fleur@mastershq.nl).Klik hier voor new kid Lucas Bes van het bedrijf Luucsmo.