Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De MASTERPIECES van MASTERS EXPO exhibitor Reginald Kruger

Reginald Kruger maakt kunstwerken op aluminium met airbrush. Als kleine jongen werd de kunstenaar verliefd op de Porsche 911, als een soort muze maakt hij nu kunstwerken van Porsches, maar ook Lamborghinis, Bugattis en vele andere exclusieve merken. Ook dieren, vrouwen en boten zijn terug te vinden in het werk van Reginald. Naast airbrush gebruikt de kunstenaar bladgoud en acrylverf, als er licht op de kunstwerken schijnt ervaar je een ware 3D belevenis… 

Tekst: Fleur de Jong
Beeld: Reginald Kruger

Miura! | Op aluminium met airbrush 2018

”Voor dit kunstwerk heb ik meer dan 200 foto’s gebruikt om het eindresultaat op aluminium 3D effecten mee te geven. Elk autokunstwerk start met een fotoshoot, dat kan bij de klant of in een fotostudio in de buurt van de klant. Tijdens deze fotoshoot heb ik meer dan 200 foto’s gemaakt met elk een andere belichting. Op mijn computer stapel ik vervolgens al die foto’s om een werkelijk 3D beeld te creëren, waarbij alle details van de auto in het kunstwerk schitteren. Na het stapelen van de foto’s heb ik dit kunstwerk aangebracht op het aluminium en afgewerkt met airbrush, met gebruik van meer dan 1.000 vormen en maskers. Deze manier van werken is heel bewerkelijk, ik heb er ongeveer 250 uren aan gewerkt. Door de inkten op het aluminium heeft het eindresultaat een metallic finish. Als je voor dit kunstwerk staat lijkt het net alsof je de Lamborghini kunt aanraken, zo hyperrealistisch is het kunstwerk.”

Be Careful what you wish for! | Airbrush op aluminium 2019

”Voor dit kunstwerk heb ik meer dan 400 foto’s gebruikt om het eindresultaat op aluminium 3D effecten te geven. Ik liep al een tijdje rond met het idee om dit kunstwerk te maken. Eerst heb ik hiervan schetsen gemaakt met pen op papier. Op de IAMS Amsterdam kwam ik in gesprek met de mensen van VDM en kreeg ik de gelegenheid om deze Bugatti Chiron te fotograferen in Gronau, 20 km van mijn atelier. De eigenaar is in het bezit van deze exclusieve Bugatti Chiron ter waarde van € 4,2 miljoen, met een interieur op maat gemaakt door Hermès ter waarde van €750.000. Maar voor hem was dit niet voldoende. Hij droomde van een privéjet en zijn vrouw van de Hermès Berkin Bag in de oranje kleur, passend bij het interieur van zijn Bugatti. Maar ik weet zeker dat binnen twee seconden de enige die dit overleeft de zwarte panter is met de diamanten om zijn nek… Vandaar de titel: ‘Be Careful What You Wish For’. Ook dit kunstwerk heb ik aangebracht op aluminium en afgewerkt met airbrush. Ik schat dat ik hier in totaal 350 uren aan heb gewerkt. Door de inkten op het aluminium heeft het eindresultaat een metallic finish. Als je voor dit kunstwerk staat lijkt het net alsof je het interieur van de Bugatti kunt aanraken, zo hyperrealistisch is het kunstwerk. Naast deze vrije werken maak ik ook kunstwerken op maat, met de auto van de klant.”

Long Blond Animal | Op aluminium met airbrush 2020

”Alle teksten van dit kunstwerken zijn eerst met Acrylverf geschreven waarna ik er maskers van heb gemaakt. Na alle voorbereidingen heb ik dit kunstwerk aangebracht op het aluminium en afgewerkt met airbrush. Door het spel met licht lijkt deze ‘blonde beauty’ werkelijk uit het kunstwerk te komen. Ik heb ongeveer 150 uren aan dit kunstwerk gewerkt.”

Bekijk hier meer MASTERPIECES van Reginald Kruger.

Bezoek Reginald Kruger op MASTERS EXPO. Van 18 t/m 22 november in RAI Amsterdam: MASTERS EXPO – The Forward Edition. De ticketverkoop start deze maand.