Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ALISA LIM A PO

Het werk van Alisa Lim A Po laat zich bekijken als een reis door de wereld. Waar de kunstenares komt worden nieuwe ervaringen en beelden opgedaan die tot uitdrukking komen in haar werk. Werk dat steeds in ontwikkeling is, zich verrijkt én verrast. Lim A Po vertaalt haar persoonlijke emoties en gebeurtenissen naar een algemeen platform waar vraagstukken over menselijke gedragingen en emoties samen gaan in onderzoek naar de grens tussen abstract en realiteit. Deze week hangt Alisa’s werk in The Gallery. Een plek waar een aantal topstukken uit haar repertoire worden belicht die ontroeren, inspireren en intrigeren.Online redactie: Mical Joseph
Beeld: Milan Kaine en Dik Nicolai

Crowded by Nature

“Crowded by Nature is als mijn eerste volledige driedimensionale werk een vertegenwoordiger van de ontwikkeling in mijn werk. De semi-realistische weergave heeft plaatsgemaakt voor een abstracte vertaling én mijn zoektocht naar meer volume wordt hier wezenlijk. Het is een werk waar gelaagdheid en opbouw een extreme vorm hebben gekregen. Het is een soort van hybride; uit een veelvoud schilderijen is een driedimensionaal object ontstaan. Een schilderij met een ruimtelijke en complexe gelaagdheid. Het is precies die gelaagdheid waar ik naar op zoek was. Het is druk, het wemelt en krioelt, het groeit en leeft. Heerlijk. Net als het leven.”

What a Wonderful World | * Zie werk in de header

“What a Wonderful is naast mijn grootste en meest complexe werk, ook één van de meest dierbare werken. Na het overlijden van mijn vader in 2016 reisde ik af naar diverse plaatsen, van Parijs tot Suriname, van Portugal tot New York. De opgedane indrukken en beleefde emoties, de verschillende decors en de schoonheid van de natuur vertaal ik naar de serie Elements. Waaronder dit tweeluik What a Wonderful World, een landschap waar dromen en herinneringen samen komen. Een impressie, een panorama van wolken, bloemvelden, heuvels, vertaalt naar een abstract samenspel van kleur en vorm.”

Alloy of Elements

“De modulaire installatie Alloy of Elements bestaat uit een veelvoud van driedimensionale elementen, waar eenheid in ‘vorm-kleur’ een centrale rol speelt. Met het modulaire karakter krijgt de beschouwer een uitzonderlijke rol om de werken naar eigen inzicht te selecteren en te rangschikken. Het is een bijzonder proces waarbij ik mijn werk letterlijk en figuurlijk uit handen geef. Het is juist dit samenspel die ruimte geeft voor nieuwe gevoelens en inzichten.”

Zwart

“Tijdens de afgelopen (corona) maanden heb ik mijzelf opgesloten in mijn atelier in Heemstede. Ik omarm deze moeilijke tijd en werk in gehele vrijheid aan een nieuwe collectie. Ik zie het als tijd voor bezinning, reflectie en verdieping, waarbij het doorgronden en herkennen van de gedachten van een nog groter belang wordt voor mijn werk. M’n gevoelens en herinneringen heb ik tot onderwerp van overdenking gemaakt. In het nieuwe werk zet ik de kleur zwart centraal. Maar, het zijn geen sobere werken die de zware tijden van nu vertegenwoordigen. Ik beoog juist het tegenovergestelde. De nieuwe werken kennen een verstilde, zachte schoonheid en zijn van optimistische aard. Ze omarmen. Ze nemen je mee. Op reis. In het hier en nu, naar toen en daar.”

De nieuwe collectie van Alisa zal deze zomer gelanceerd worden.