Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Joseph’s life on Instagram

Door zijn leven in te kleuren met mooie ervaringen, spannende avonturen en tijd voor family en vrienden volgt Klibansky’s achterban hem viritueel. Een aaneenrijging van bucketlistmomenten, waarvan hij uitgebreid verslag doet op Instagram. Het gebeurt allemaal op The Gram.Tekst: Bart- jan Brouwer
Online redactie: Noa Verseveldt
Beeld: Joseph Klibansky instagram-account

Maluma in Miami

“Ik was met mijn schoonzus Susanna in Miami voor Art Basel, waar wij een heel vette booth- presentatie hadden via mijn galerie in Londen, Maddox Gallery. De Colombiaanse zanger Maluma, met 60 miljoen volgers een van de grootste artiesten in de wereld, had net een appartement in Miami gekocht en wilde daar een sculptuur van mij plaatsen. Bovendien had hij een ketting van mij met een beertje besteld. Die ben ik persoonlijk gaan brengen, kon ik meteen het appartement zien en alles opmeten. Vervolgens ben ik de productie van het beeld gestart, een boehdda. Met renders hebben we laten zien hoe het zou gaan worden. De boehdda staat er inmiddels. Met mijn broer ben ik nog naar een show van Maluma in The forum in LA gegaan, waarna we met hem hebben gedineerd. Ik heb een heel goede klik met hem. Door covid konden we het afgelopen jaar niet naar Amerika, maar ik wil meer energie in die markt steken. Zo is mijn partner een galerie van 1.500 vierkante meter in LA aan het openen. Veel Amerikaanse artiesten willen connecten met ons, onder wie Demi Lovato en Nick Jonas van de Jonas Brothers. We timmeren aan de weg, Amerika gaat veroverd worden.

Stof happen

“Ik moest in Dubai zijn omdat we daar net voor de Burj Khalifa een nieuw beeld hadden geplaatst, Birthday Suit, en hard bezig zijn met nieuwe projecten. Martijn (Martin Garrix, red.) was ook in Dubai en we hebben samen een leuk tripje gemaakt door, op een uurtje afstand van de stad, op quads de woestijn in te gaan. Met een shawl om ons hoofd gewikkeld tegen de zon en het stof. Het was een van de mooiste ervaringen ooit! Dat je oneindig ver kunt kijken en niets anders ziet dan een oceaan van zand. Je kunt niet zomaar baldadig gaan crossen, want door de wind ontstaan scherpe zandpieken – als je niet oppast rol je zo vijf of tien meter naar beneden. Het is een combinatie van mooi en focus. Op een cool plekje hebben we wat foto’s gemaakt. Martijn en ik zijn al jaren vrienden en het is gewoon leuk om zulke memory’s vast te leggen.”

Lekker varen met de jongens

“Martin Garrix was in Monaco om met Bono en The Edge het nummer We Are The People op te nemen. Op hetzelfde moment reed ik met mijn broer in de McLaren rond aan de Cote d’Azur. We hebben Martijn gemeet in Monaco, en ook een stel vrienden van hem met wie we sindsdien contact hebben. Via Martijn hebben we ook Max Verstappen leren kennen, waaruit een vriendschap ontstond. Toen ik een keer met Rico en mijn broer in Monaco was, besloten we een bootje te huren – lekker varen met de jongens, zwemmen, duiken van een klif. Super vet. Lunchen op het water, muziek draaien. Later kwamen twee vrienden van Max langs op een Red- Bull waterscooter. Rico en ik natuurlijk ook, hoppa, op die scooters. Max heeft nog geen kunst van mij, maar we hebben er wel over gesproken – voor zijn nieuwe huis.”

Brothers behind the wheel

“Ervaringen maken met mijn dat vind ik het mooiste. Zo hebben we vorige winter gesnowboard achter de Bentley. Maar het gaat mij er vooral om dat we de tijd hebben om te praten, te brainstormen over wat we aan het doen zijn, over het leven, mensen ontmoeten. En dat kan het beste als we meedoen aan een rally. De ene keer doen we er een in de Alpen, de andere keer door Kroatie, voor februari staat een rally van Dubai dwars door de woestijn naar Abu Dhabi in de planning. Het zijn allemaal georganiseerde trips, vooral die van StreetGasm zijn cool. Louis en ik hebben wel dertig van dit soort tripjes gemaakt. Het leven gaat zo snel en we zijn zo veel verschillende dingen aan het doen. Dan is het fijn om vier, vijf dagen te praten over nieuwe ideeen, de concepten, het verbeteren van de zakelijke aspecten… En ondertussen bezig zijn met je hobby!”

MASTERS MAGAZINE

Meer te weten komen over Klibanksy’s instagram lifestyle? Bestel dan nu het nieuwe MASTERS MAGAZINE met onder andere zijn volledige interview, een report over de McLaren 765LT Spider en een interview met voormalig tophonkballer en huidig AZ-directeur Robert Eenhoorn!

MASTERS #48 met gasthoofdredacteur Joseph Klibansky