Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Diamond Stories: Giselle en Gytha Bijlsma

Achter ieder juweel of iedere diamant zit wel een bijzonder verhaal. Opgegroeid in familiebedrijf GASSAN Diamonds kreeg Giselle Bijlsma op haar negentiende een pinkring met een waardevolle betekenis. Gytha Bijlsma kreeg ruim 30 jaar geleden een armband cadeau van haar vriendje. Dat vriendje is inmiddels al 25 jaar haar man. Beiden vrouwen vertellen…
GASSAN

”Eigenlijk gaat hij alleen ‘s nachts af. Gedurende de dag ben ik er constant mee aan het rommelen. Heel af en toe vergeet ik hem om te doen en dan voel ik mij incompleet. Als ik ernaar kijk, krijg ik nog altijd een bijzonder gevoel.

Ik was 19 jaar geworden, net geslaagd en we gaven een groot feest. Het was een speciaal jaar en daar hoort natuurlijk een mooi cadeau bij, vonden mijn ouders. Toen ik de diamanten pinkring kreeg, vertelde mijn vader dat hij het ringetje voor mijn moeder had gekocht toen ik werd geboren. De gedachte was dat mijn moeder de ring later aan mij zou doorgeven. Dat is toch een ongelooflijk mooi idee? Dat het ooit van mama is geweest en dat ze het heeft gekregen omdat ik in haar leven kwam, vind ik heel speciaal. Nu mag ik het de rest van mijn leven dragen.

Het is niet een klassiek ringetje wat je misschien verwacht bij zo’n mooie steen, maar juist heel stoer. Mijn ouders hadden dat toen nooit kunnen weten, maar juist dat past heel goed bij mij. Ze hebben mij altijd de optie geven om de zetting te veranderen, of er iets heel nieuws van te laten maken, bijvoorbeeld een collier. Dat is natuurlijk heel lief, maar ik vind het juist heel mooi om hem in de oorspronkelijk vorm te houden.

Ik draag de ring aan mijn linker pink, dus mocht er in de toekomst ooit een verlovingsring komen, tja.. Lachend: Misschien is het dan toch tijd voor een collier! Om nou twee van zulke ringen naast elkaar te dragen is misschien een beetje too much. Hoe dan ook, hij blijft voor altijd bij mij.”

”Als ik ernaar kijk, krijg ik nog altijd een bijzonder gevoel”

Symbool voor carrière en liefde  

Inmiddels is het vriendje van Gytha Bijlsma al 25 jaar lang haar man en Chief Commercial Officer bij GASSAN Diamonds, David Bijlsma: ”David heeft altijd heel duidelijk geweten wat hij wilde in het leven. Zo wist hij al op jonge leeftijd dat hij in het familiebedrijf wilde werken. Benno (Leeser red.) heeft hem de kans gegeven om in het buitenland stage te lopen bij verschillende horloge- en juwelen leveranciers om zo het vak te leren. Tijdens zijn stage bij juwelenfabrikant Kienhöfer in Duitsland leerde hij de kneepjes van het goudsmid-vak. Daar heeft hij voor het eerst een armbandje zelf gemaakt.

Benno heeft David de kans gegeven. Je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar je had in die tijd nog geen mobiele telefoon of email. We moesten telefoongesprekken van tevoren afspreken. Ik bleef dan ‘s avonds thuis en wilde ook niet weg met vriendinnen, want David kon bellen. Heel kneuterig, maar zo ging dat toen. We waren allebei 19 jaar.

”Nu staat het symbool voor de start van zijn carrière, maar ook voor onze relatie”

Toen David terug in Nederland was heeft hij mij het armbandje gegeven voor mijn verjaardag. We waren misschien net een jaar samen. Ik zie het moment nog voor me. Ik was helemaal overrompeld. Nu staat het symbool voor de start van zijn carrière, maar ook voor onze relatie.

Ik had hem een aantal jaar niet gezien, maar toen in het armbandje onlangs weer in mijn handen had was hij nog precies zoals ik mij kon herinneren. Hij zit nog altijd in m’n hoofd. Hoe ouder ik word, hoe meer ik de armband ook waardeer. Ik moet hem maar eens weer omdoen. Het is nog altijd een mooi stuk en vooral het idee erachter maakt hem bijzonder.

Als ik hem nu weer zou dragen dan gaat dat gepaard met een trots gevoel wat ik heb voor David. Ik hou heel erg van zijn gedrevenheid en zijn passie voor het vak. Ik hou van een man met drive en dat heeft hij zeker.”

 

Alle juwelen van GASSAN bewonderen? Bekijk hier de website.