Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Brigitte Hamers: ”Mijn passie voor design, in welke vorm dan ook, heb ik al zolang als ik me kan herinneren”

Een walhalla voor exclusieve meubelen, behang en accessoires. Met een showroom in Laren en een online platform is Proluca Interiors hard op weg om marktleider te worden op het gebied van high-end interieurproducten. MASTERS ging in een (zomers) gesprek met founder Brigitte Hamers: ‘’Als klein meisje las ik liever House & Garden dan Donald Duck.’’

Hoe ben je in je huidige werk terechtgekomen?

‘’Vijf jaar geleden heb ik Proluca Interiors opgericht, een naam die is ontstaan door de namen van mijn zoons, Prosper en Luca, samen te voegen. Ik vond het een geschikte internationale naam. Al meer dan 21 jaar richt ik woningen in en style ik interieurs. Mijn passie voor design, in welke vorm dan ook, heb ik al zolang als ik me kan herinneren. Als klein meisje las ik bijvoorbeeld liever House & Garden dan Donald Duck. Na tien jaar in het buitenland te hebben gewoond, ontdekte ik bij mijn terugkeer in Nederland dat er hier nog geen platform bestond waar je online high-end meubelen en accessoires kunt kopen. Met Proluca hebben we dat gat in de markt gevuld.’’

Wat was jouw allereerste zomerbaan?

‘’Mijn allereerste zomerbaan was in een schoenenwinkel. Ik was eigenlijk te jong, maar destijds hoefde je nog geen ID te laten zien… Ik werkte daar de hele zomer en vond het fantastisch. Ik was toen al bezig met het groeperen van schoenen op kleur zodat ze beter tot hun recht kwamen en kreeg uiteindelijk zelfs het vertrouwen om de etalage te doen. Dat vond ik natuurlijk geweldig.’’

 

”Nu ik aan het herstellen ben, proost ik op gezondheid”

 

Hoe ziet jouw ultieme zomer eruit?

‘’Mijn ultieme zomer is genieten van de zon – het liefst de Griekse – en veel sporten. Wellicht denken andere mensen dat ik een tikkeltje krankzinnig ben, maar ik vind dat echt heerlijk. Tijdens vakantie sport ik elke dag, van tennissen tot het volgen van verschillende lesjes. Ik ben een enorme sportfan, dus als het meezit hoop ik deze zomer nog wat finales van de Olympische Spelen te kijken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om veel tijd door te brengen met mijn familie en vrienden.’’

Welke zomer was voor jou het meest memorabel?

‘’Ik kan niet echt één zomer aanwijzen die het meest memorabel was. Elke zomer is voor mij bijzonder en een feest op zich. Ik hoop dat deze zomer weer een gouden randje krijgt.’’

Waar proost jij op tijdens de Nationale zomerborrel?

‘’Gezondheid met een hoofdletter G. Afgelopen december kreeg ik te horen dat ik alle symptomen had van lymfeklierkanker en moest ik meteen geopereerd worden. Gelukkig bleek het uiteindelijk niet zo te zijn, maar ik heb wel alle mogelijke complicaties gehad. Nu ik aan het herstellen ben, proost ik dus op gezondheid, maar ook op meer quality time met mijn kinderen. Op zakelijk vlak proost ik op nog meer mooie, complete projecten die we met Proluca mogen uitvoeren. Zo wil ik meer de focus leggen op onze White Glove service. Deze biedt niet alleen zorgvuldige bezorging van meubels en decoratie, maar ook directe montage bij mensen thuis. Hier ligt onze kracht.’’

 

”Wij zijn de enige ter wereld die de originele Hermès-stof nog op voorraad hebben”

 

Waar ben jij deze zomer te vinden in Amsterdam?

‘’Nu ga ik wellicht een cliché antwoord geven, maar dat is echt het terras van De L’Europe Amsterdam. Ik heb daar namelijk hele fijne herinneringen aan. Toen we in het buitenland woonden en familie bezochten in Nederland, logeerden we altijd in De L’Europe. Hier vierden we dan bijvoorbeeld ook Sinterklaas. Het is een plek met veel nostalgie voor mij.’’

Je werkt in het buitenland: welke vijf dingen zijn onmisbaar?

‘’Ik neem altijd een leren fotolijst van Giobagnara mee met hierin foto’s van mijn familie, een sketchbook om ideeën op te schrijven, een geurkaarsje voor de juiste sfeer, mijn eigen kussen voor comfort en een pashmina sjaal voor als het fris is. En over gezondheid gesproken; daarnaast heb ik altijd een zak met supplementen bij me.’’

Met welke ondernemer zou je acht uur lang in het vliegtuig willen zitten en wat wil je met hem/haar bespreken?

‘’Ik zou graag naast Natalie Massenet, de oprichter van NET-A-PORTER, willen zitten. Mijn doel met Proluca Interiors is namelijk om de NET-A-PORTER van meubelen en accessoires te worden. Ik heb veel aan haar te vragen en zou ontzettend veel van haar kunnen leren. Als het vliegtuig enige vertraging heeft, vind ik dat dus helemaal niet erg haha… ‘’

Wat neem je mee naar MASTERS SUMMER EDITION?

‘’We zullen een selectie van onze prachtige merken meenemen zoals Baxter Made in Italy, Linteloo, Giobagnara, Loewe en Jacaranda. Daarnaast mogen onze unieke Hermès-kussens natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn namelijk de enige ter wereld de originele Hermès-stof nog op voorraad heeft.’’

De gehele collectie van Proluca Interiors alvast bewonderen? Bekijk hier de website.

MASTERS SUMMER EDITION 

MASTERS SUMMER EDITION tovert van 20 t/m 22 juni het prestigieuze De L’Europe Amsterdam om tot een waar sprookjeshotel. Door het hele hotel én op het terras aan de Amstel wordt samen de zomer ingeluid en gevierd, drie dagen lang, in het hart van onze hoofdstad. Een samensmelting van (internationale) gasten, invloedrijke locals, CEO’s, familybusiness owners, VIP-relaties, visionairs en bekenden.

Op dit by invitation only-event nodigen statige stijlkamers met zicht op de Amstel – van exclusieve (familie)bedrijven – uit tot het ervaren van de spraakmakende merken en branches. Van boten tot horlogerie en van kunst tot reizen. Zowel buiten als binnen is feest en is de belevenis op zijn zachts gezegd uniek.