Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

WILLIAN VAN DEN HORN, GASSAN

Ze is de drijvende kracht achter de 300 events die GASSAN jaarlijks organiseert. Willian van den Horn werkt al bijna 20 jaar bij het juwelenhuis en kent de wereld van diamanten en horloges inmiddels als haar broekzak. We spreken met deze marketing director hoe het is om voor dit iconische familiebedrijf te werken.Tekst: Susan Poeder
Beeld: Studio Steef Fleur

Wat was jouw allereerste job?

“Ik was 18 toen ik voor het eerst stage ging lopen bij GASSAN waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad. Daarna heb ik 5 jaar voor een reclamebureau gewerkt. Eigenlijk wilde ik weer terug naar GASSAN en toen ik een vacature voorbij zag komen heb ik die kans gegrepen. De eerste 3 jaar werkte ik als secretaresse en daarna groeide ik door tot marketing director van GASSAN. Inmiddels ben ik bijna 20 jaar in dienst.”

Wie was jouw kruiwagen?

“Dat is voor mij in eerste instantie toch wel David Bijlsma, de huidige COO van GASSAN en zirkonia zoon van president-directeur Benno Leeser geweest. Hij was de vriend van mijn toenmalige vriendje en heeft mij de stageplek gegund en Benno heeft uiteindelijk vanaf dag 1 vertrouwen en mij die positie gegeven waar ik nu zit.”

Wat is je aller grootste passie in je werk?

“Geen dag is voor mij hetzelfde. We werken met veel verschillende merken en ieder merk heeft een eigen doelgroep. Dat vraagt veel creativiteit van je. Voor deze merken organiseren we jaarlijks bijna 300 events; dat waren er in het begin misschien maar 10 en in mijn werkzame jaren heeft zich dit dus verder ontwikkeld. Wat dat betreft is GASSAN veel meer dan een juwelenhuis. Het is een bijzonder stukje historie van Amsterdam wat we graag met de hele wereld willen delen. Dat willen we niet alleen met deze events laten zien, maar ook met de diamanten rondleidingen die voor iedereen toegankelijk zijn op het hoofkantoor in de Nieuwe Uilenburgerstraat. Ik ben dus van a tot z verantwoordelijk voor de marketing en event kant van GASSAN en dat maakt mijn werk heel dynamisch. De creativiteit en het werken met mensen vind ik misschien nog wel het leukste. Ik probeer iedere dag met een nieuwe blik te bekijken.

Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat ik nu met reeds 3 generaties van dit familiebedrijf heb mogen werken. Vandaag start toevallig Guy Bijlsma als stagiair op de afdeling en vorige maand mochten we het lancering event van juwelen merk By GiGi van Giselle Bijlsma organiseren, beiden kleinkinderen van Benno Leeser.”

Wat is je grootste leermoment geweest in je carrière?

“Ik denk dat ik niet één leermoment heb gehad, maar geleidelijk aan wel een hoop geleerd heb. Denk aan diplomatie, leren luisteren, relativeren, geduld hebben en ten allertijde je gevoel volgen, gaan voor het optimale resultaat en hoogste service niveau. Als ik mijn 18-jarige zelf advies zou mogen geven dan zou ik zeggen dat je datgene moet doen wat je gevoel je ingeeft. Eerlijkheid en integriteit in deze wereld het langste duurt en bovenal plezier en passie hebben in je werk, dat is zo belangrijk. Het geeft je een bepaalde gedrevenheid waardoor je elke dag open en leergierig bent en het beste resultaat kan behalen.”Het team van GASSAN tijdens Masters of LXRY 2018 | Genius Edition.