Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

WENDY LAMMERSCHAAG, KUNSTENARES

In MASTERS GALLERY worden wekelijks art works van prominente kunstenaars uitgelicht. Nadat er bij Wendy Lammerschaag in 2019 MS werd geconstateerd, besloot zij haar langgekoesterde droom na te jagen: de wereld een stukje mooier maken met haar kunst.Tekst: Larissa Schaule Jullens
Beeld: Wendy Lammerschaag

You Can Do This Collectie

“In mijn abstracte werken staan diepte en kleur voorop. Ik stel eerst een kleurenpalet samen en ga er daarna mee aan de slag. Met kleur en vorm geef ik betekenis aan het schilderij. Tijdens het schilderen van abstract werk zoek ik voor mezelf naar de perfecte balans tussen kleur, contrast en diepte. Als ik bezig ben met een abstract werk, ga ik helemaal op in een wereld van kleuren en vormen. Tijdens het schilderen krijg ik vaak een gevoel over het schilderij en daar verbind ik dan een passende titel aan. Alle titels van deze collectie hebben een empowering betekenis. Net zoals dit schilderij, deze draagt de naam A Shot Of Love. Dit werk was de laatste die ik toevoegde aan de collectie. Het verbeeldt mijn liefde voor schilderkunst. Voor deze collectie liet ik mij inspireren door de visie van de mens op het leven en licht. Ik vind het adembenemend om te zien wat licht met kleur en vorm kan doen.”

Goodbye Angelina

“Niets is zo veranderlijk als een wolk. Zonder dat je het door hebt verandert hij van structuur, kleur en vorm. Dat is in het leven vaak precies zo. Een wolk is voor mij de meest abstracte vorm van realistische kunst, je kunt er namelijk in zien wat je wilt. Nadat ik er in 2019 achter kwam dat ik MS heb, stond mijn wereld op zijn kop. Dagenlang bracht ik door op de bank en heb ik mijzelf vermaakt met het kijken naar wolken. Goodbye Angelina is één van de eerste wolken die ik schilderde. Ik wilde een soort van droomwereld creëren waar alles mogelijk was en zacht aan zou voelen. En zo werd de eerste fluffy wolk “geboren”!  Als ik wolken schilder, dan waan ik mij ook echt in een zachte wolkenwereld. Op dat moment voel en denk ik even aan niets anders. Het schilderen van wolken werkt voor mij als een soort van pauze knop waarmee ik de wereld tijdelijk stil zet. Ik wil dat de kijker het gevoel krijgt dat hij of zij zich tussen de wolken bevindt.”

Fluorescent Dream

“Dit is een van mijn recentere werken. Ik schilderde een wolk uit rustige kleurtinten, afgewisseld met een zachte paarse gloed. Diepte in het schilderij creëerde ik met de fluorescerende roze kleur die ik achter de donkere wolkenmassa heb verwerkt. Het geeft de illusie dat er achter deze wolk nog meer te zien is. Voor het schilderen van mijn wolken werk ik met pigmenten, acrylverf en mediums. Als ik begin aan een wolk weet ik van te voren vaak niet tot in detail hoe ik het wil hebben. Ik laat mij hiervoor leiden door mijn gevoel. Vaak komen daar warme kleuren uit voort, maar soms ook een koel kleurenpalet zoals bij deze wolk te zien is. Voor de vorm geldt dat ik de ene keer een speelse vorm wil met drukke contouren en de andere keer ga ik voor een rustige vorm. In mijn wolken schilderijen beeld ik uit wat ik heb gevoeld in de periode dat ik het schilderde. De betekenissen van mijn wolken geef ik zelden prijs. Het liefst zie ik dat de kijker er zelf een betekenis aan geeft.”

Neem hier een kijkje op de website van Wendy Lammerschaag.