Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

VERA STOLTE, KUNSTENARES

In MASTERS GALLERY worden wekelijks art works van prominente kunstenaars uitgelicht. Vera Stolte, oftewel Crazy Art by Vera, maakt voornamelijk kleurrijk en expressief werk. Haar kracht ligt in gezichten en het liefst verwerkt zij in elk item iets opvallends. Zoals dikke materialen, waardoor je een schilderij letterlijk kunt voelen.Tekst: Larissa Schaule Jullens
Beeld: Vera Stolte

80’s Madonna

“Dit schilderij bestaat uit heel veel lagen en uit mixed media: verschillende materialen en technieken. Doordat er zoveel gebeurt, blijf je er naar kijken. Als eerste heb ik het complete doek beplakt met een boek. Dit zie je er op sommige stukken doorheen en dat is een bewuste keuze geweest. Het is een schilderij met een lijst van vier cm dikte. Een zogenaamd 3D-doek. Ik vind het mooi om die dikke doeken te gebruiken. Er hangt daardoor echt iets aan je muur. Waarom Madonna uit de jaren tachtig? Júist door de 80’s kleuren, motieven en printjes. Lekker hysterisch. Neon roze, groen, geel, paars, blauw, alle kleuren door elkaar. Stippen, strepen, gekke vlakken en ga zo maar door. Ik vind het mooi dat je je af vraagt wat ik als eerste of als laatste heb gedaan…”

Inner peace

“In tegenstelling tot de neon kleuren die ik graag gebruik, heb ik hier gekozen voor ijsblauwe en lichtpaarse tinten. Bewust geen felle kleuren, maar koele tinten dus. Dat in combinatie met deze pose vond ik dit een perfecte balans. De titel van het schilderij geeft al aan wat het schilderij uit straalt: (innerlijke) rust. Ook hier heb ik weer opvallende details gebruikt. Vooral haar oorbellen vallen op. Deze heb ik extra verdikt, waardoor je ze letterlijk kunt voelen. Deze springen er écht uit als je voor het schilderij staat te kijken. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van metallic accenten. Een stevige lijst van vier cm dik geeft dit schilderij extra body. Bij ieder schilderij is het weer interessant waar het komt te hangen: deze zou bijvoorbeeld prachtig in een rustige witte ruimte staan. Aan de andere kant vallen deze kleuren ook op tegen bijvoorbeeld een zwarte muur.  Dit schilderij geeft voor mij aan wat ik heel belangrijk vind: innerlijke rust. Als je dat voor elkaar hebt, kun je de hele wereld aan.”

Untouchable

“Een intense en indringende blik. Dit doek straalt zelfvertrouwen en kracht uit. Mede door de grootte van het doek is dit letterlijk en figuurlijk een eyecatcher. Hier is wederom mixed media gebruikt. De kleurstelling is ton sur ton. Verschillende tinten grijs, in combinatie met zwart, wit  en metallic. Afhankelijk van de lichtinval, valt de schittering iedere keer weer op een ander punt. Ik vind het prachtig om vrouwen te schilderen. Inspiratie kan ik elk moment van de dag op doen. Uit fashion magazines, foto’s van vroeger en soms loop ik gewoon ergens en dan zie ik iemand die mij inspireert. Het liefst gebruik ik een krachtige pose, of opvallende blik. Hier heb ik gekozen voor zwart-wit tinten. Als dit schilderij in kleur was geweest, had het er heel anders uit gezien. Dat is een afweging die je steeds moet maken.”

Neem hier een kijkje op de website van Vera.