Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

RONALD HUNTER, KUNSTENAAR

Zijn abstracte kunst is te herkennen aan de interessante texturen, het veelzijdige kleurgebruik en de allerbeste materialen. Ronald Hunter verruilde zijn commerciële carrière voor die van onafhankelijk kunstenaar, schitterde in Sterren op het doek en verkocht zijn werken aan meer dan 50 landen.Tekst: Larissa Schaule Jullens

Traffic Serie

“Deze serie wordt gekenmerkt door grafische vormen in contrasterende kleuren. Ik heb ieder schilderij opgebouwd uit vele lagen acrylverf. De verschillende kleurlagen zijn nog deels zichtbaar, wat het schilderij een prachtige diepte geeft. Ik bouw vaak voort op wat ik eerder gemaakt heb. De Traffic Serie is eigenlijk als High Rise, maar dan met ronde vormen. Een ander werk van mij, Crossing Border is ook een inspiratiebron geweest voor Traffic. Ik werk graag met grafische vormen. Deze schilderijen maak ik puur op gevoel, ik begin met één kleur en daar komen contrasterende kleuren overheen. De combinatie van warme en koude kleuren is voor mij een uitgangspunt. Mijn succesvolle serie Panels is ook zo opgebouwd.”

Pop Art Portretten

“Zolang ik me kan herinneren voel ik me aangetrokken tot Pop Art. Ik vind het leuk dat het zo’n uitgesproken kunstvorm is. De realiteit is niet wat het lijkt en wordt zelfs in een heel ander daglicht geplaatst. De specifieke manier waarop Pop artiesten erin slagen alledaagse voorwerpen uit de context te halen, te vergroten en te overdrijven. Je wordt als toeschouwer vaak misleid. Ik maak veel gebruik van typografie, neon en contrasterende kleuren in mijn portretten. Ik speel graag met vormen en typografische vormen in mijn werk. Ik begin met het zoeken naar de juiste kleurbalans en gebruik grotere en kleinere typografie om de achtergrond vorm te geven. Zodra de vorm en/of kleur evenwichtig aanvoelt, beslis ik welk portret het beste past. Ik blijf meestal weg van beroemde gezichten, omdat ik wil dat het gezicht neutraal blijft voor de kijker. De manier waarop de lijnen een rol spelen in de beleving van het gezicht is interessant voor mij. Je vraagt je af: kijk ik naar de vormen of het gezicht? Het is duidelijk een gezicht, maar het moet niet te veel afleiden van het hele schilderij.”

Panels

Panels is geïnspireerd op een grote houten tafel waar ik in mijn oude studio aan werkte. De tafel was bedekt met verf en een klant merkte op een dag op dat het een kunstwerk op zich was. Dat zette me aan het denken, en ik wilde het gevoel van de tafel op canvas opnieuw creëren. Met de variërende kleuren en texturen, blijkt het een eindeloze bron van inspiratie te zijn. De Panels Serie is een van mijn best lopende series en nog steeds één van mijn persoonlijke favorieten. Ik zoek altijd naar een balans van warme en koude kleuren en in deze serie zie je bijzonder goed hoe de verschillende kleurlagen tot hun recht komen. Er is steeds wat nieuws te ontdekken in het werk, zelfs als je het al jaren in je bezit hebt. Wat ik regelmatig terug hoor van mijn klanten, is dat het zo makkelijk een geheel wordt met het interieur.”

Neem hier een kijkje op de website van Ronald Hunter.