Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NEW KID: MYRTHE DE GROOT

In de rubriek New Kids on the Block gaat MASTERS in gesprek met ondernemer en bestsellerauteur Myrthe de Groot. Zeven jaar geleden startte zij op 26-jarige leeftijd het bedrijf Actief op. Welke risico’s heeft zij genomen en heeft Myrthe een inspiratiebron? Haar missie is zogezegd in ieder geval duidelijk: ”bewijzen dat in vastgoed beleggen voor iedereen is en niet alleen voor oude, rijke mannen met Rolexen en Porsches”.Tekst: Fleur de JongActief is inmiddels het snelst groeiende vastgoednetwerk van Nederland. Het bedrijf zorgt voor een laagdrempelige ondersteuning bij succesvol beleggen in vastgoed. Volgens Myrthe werkt de (online) dienstverlening in combinatie met een persoonlijke aanpak en visie als een magneet op veel mensen voor wie beleggen in vastgoed voorheen een ‘ver van hun bed show’ was. 

Wat is jouw persoonlijke USP?

‘’Ik denk dat niemand echt uniek is, maar ik denk dat ik als ondernemer vrij onverschrokken ben. Ik ben totaal niet bang om grote veranderingen door te voeren of om de boel helemaal om te gooien. Afgelopen jaar hebben we dat nog gedaan door het totaalconcept van Actief te veranderen. Daarnaast word ik als vrouw in een ‘mannenwereld’ altijd onderschat, dat maakt je heel creatief en geeft me een tikkeltje bewijsdrang.”

Wat kan de oudere generatie ondernemers van jou leren?

‘’Ik denk dat de oudere generatie (zeker in het vastgoed) niet meer echt de behoefte voelt om te innoveren, want: ‘het gaat toch goed zoals het nu gaat?’. Zo ben ik dus totaal niet, ik ben altijd op zoek naar verbeteringen, nieuwe concepten enzovoorts. Dat maakt, denk ik wel, dat je als bedrijf voorop kan blijven lopen.

Wie is jouw leermeester of inspiratiebron op ondernemersgebied?

‘’Ik ben totaal niet bezig met andere ondernemers. Misschien zou ik dat eens moeten doen, maar ik lees nooit boeken van andere ondernemers en luister niet naar podcasts. Hetzelfde geldt voor kijken naar ‘concurrentie‘ overigens. Ik doe gewoon mijn eigen ding, als het dan fout gaat is het mijn eigen schuld en als het goed gaat kan ik ook trots op mezelf zijn. Ik vind het heel vermoeiend om bezig te zijn met wat andere mensen aan het doen zijn, mijn eigen bedrijven en team zijn al werk en verantwoordelijkheid genoeg. 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen respect heb voor andere ondernemers en ik vind het altijd heel erg leuk om anderen te spreken en hun verhaal te horen. Dus ik ben zeker wel geïnteresseerd in andere ondernemers, maar ik gebruik ze niet als inspiratie voor mijn eigen bedrijven.’’ 

Wat is jouw motto of quote?

‘’Ik zeg echt heel vaak: “gewoon doen!”, dus ik denk dat dit mijn motto is. Je kunt over alles wel heel lang nadenken, voor- en tegenlijstjes maken, onderzoek doen tot je een ons weegt, maar voor mij werkt het beste als ik gewoon aan de slag ga met iets. Dus als ik iets nieuws bedenk, ga ik het gewoon doen. Soms pakt dat goed uit en soms ook niet, maar het belangrijkste is dat ik ervan leer.”

Wat is het grootste ondernemersrisico wat je tot nu toe hebt genomen?

‘’Ik neem dagelijks risico’s. Ik vind dat het leukste van ondernemen, de spanning of iets lukt of niet. Ik had een groot team waarvan een behoorlijk aantal mensen niet meer pasten in het nieuwe concept. Los van het omgooien van ons hele bedrijf, hebben we ook het grootste deel van het team gewijzigd. Dus tijdens de eerste coronagolf leek het mij een goed idee om met een nagenoeg compleet nieuw team helemaal op nul te beginnen terwijl we een goed lopend bedrijf hadden. Op dat moment was ik er stellig van overtuigd dat dit de juiste keuze was, dus in het kader van ‘gewoon doen’ heb ik het maar gewoon gedaan en gelukkig heeft het fantastisch uitgepakt, want we gaan nu beter dan ooit en ik ben helemaal blij met het bedrijf dat we nu hebben. Als ik nu terugkijk heb ik wel een mega risico genomen, maar ik heb er totaal geen spijt van.’’

Waar sta je over 3 jaar?

‘’Ik kijk nooit zover vooruit dus ik heb eigenlijk geen idee waar ik over 3 jaar sta. Mijzelf kennende is mijn leven dan weer heel anders dan nu. Ik plan amper ver vooruit, terwijl ik wel heel georganiseerd ben. Dus mijn dagelijks leven is van minuut tot minuut gepland, maar ik ga heel slecht op zo ver vooruit kijken.’’Ken of ben jij een succesvolle, jonge ondernemer die ook een plekje in de spotlights verdient? Mail dan voor de mogelijkheden naar Fleur de Jong (fleur@mastershq.nl).Klik hier voor new kid Koen Aarns van het bedrijf Bluetick.