Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lucas Thorik, kunstenaar

Hij schildert op gevoel, bouwt zijn werken op uit meerdere lagen en laat de up’s & down’s van zijn eigen emotie doorvloeien in zijn creaties. Autodidact kunstenaar Lucas Thorik is vanaf vandaag met zijn karakteristieke werken te bewonderen in MASTERS Gallery.Tekst: Larissa Schaule Jullens
Beeld: Lucas Thorik

Good Company

“Dit is het eerste werk waar ik mijn huidige serie naar vernoemd heb: Series Pink Punk. In dit schilderij zit een heel scala aan eerdere werken verborgen. Ik ben een groot fan van vintage design, en ik geef mijn werken veel karakter mee. Mijn werk is opgebouwd uit meerdere lagen, die elke keer weer een kleine kleur nuance hebben. In mijn kunstwerken zitten alle emoties en bijbehorende ups and downs verwerkt die bij het leven horen.”

Sunday Light

“In mijn werk draait het om emotie. Als een gediplomeerd chaoot met een grote drang naar stabiliteit en balans ontstaat elk schilderij vanuit mijn eigen, persoonlijke basis. Over het algemeen is de start van een nieuw werk niet meer dan een vaag idee over kleur, vorm en een omgeving waar ik dit werk graag zou zien hangen. Daarbij kies ik bewust vaak voor grote doeken met een felle steunkleur. Sunday light. Op een zondagmorgen, tijdens het nemen van deze foto, viel er spontaan een patroon van zonlicht naast het werk op de muur. Door deze magische gebeurtenis werd het kiezen van een naam voor dit werk heel gemakkelijk. Het wit is deels opgebracht met kalk. Dit kalk, in combinatie met het hardere roze acryl, creëert een mat contrast.”

Another Sunday Tribute

Another sunday tribute. De naam komt wederom voort uit het fotograferen van mijn werken op een zondag. De opbouw van het werk ligt in lijn met voorgaande schilderijen, maar bij Another sunday tribute wordt slechts enkel gebruik gemaakt van acryl op linnen. Een politiek statement of een traceerbare afbeelding zal je niet snel vinden in mijn werk. Ik sta juist open voor wat anderen zien in mijn creaties. Mijn doel? Kunst creëren waarbij balans en abstractie zichtbaar zijn…”

Bekijk hier de Instagram-pagina van Lucas.