Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dr. Farid Kazem: ‘Het veelbelovende filmtalent’

Dr. Farid Kazem runt de high-end plastische chirurgie kliniek Kazem Aesthetica in Schiphol-Rijk sinds 2002, maar heeft naast zijn enorme passie voor het esthetische vak en ondernemen natuurlijk óók andere (vrije)tijdsbestedingen. Van lekker uit eten en natafelen in fijne restaurants in New York tot aan het luisteren van de gepassioneerde pianostukken van Ludovico Einaudi met een heerlijk wijntje. Waar haalt de ondernemer zijn inspiratie vandaan? Een kijkje in het hart van Farid.Tekst: Mical Joseph
Beeld: Kazem Aesthetica

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen plastisch chirurg was en waarom?

“Als ik dit beroep niet zou uitoefenen zou ik filmregisseur zijn in Hollywood. Toen ik zestien jaar oud was schreef ik mijn eigen sci-fi-verhaal, welke ik omvormde tot een script. Mijn leraar Nederlands op de middelbare school vond dit verhaal zó goed dat hij voorstelde om het verhaal te tonen op het lustrum. Voor dit lustrum kreeg ik de nodige materialen om de productie te maken en uiteindelijk maakte ik een videofilm van zo’n drie kwartier die afgespeeld werd op de Video 2000. Dit was het eerste videosysteem van Philips. Mega trots was ik!Naar aanleiding van dit project kreeg ik een aanvraag van de gemeente Nijmegen, waar ik toentertijd woonde, om voor het Internationaal Film Festival een film te maken. Ik maakte een slapstick en kreeg daarna een vermelding in De Gelderlander dat ik “het veelbelovende filmtalent” was. Voor mijn gevoel was ik niet meer te stoppen en vertelde mijn vader dat ik geen Geneeskunde meer ging studeren, maar filmregisseur werd in Hollywood. Mijn vader ging expres niet tegen dit idee in, maar gaf wel het advies om eerst Geneeskunde te studeren, zodat ik in ieder geval een ‘goede’ basis had. Er waren namelijk zoveel getalenteerde filmregisseurs en maar een select groepje brak door. Na mijn studie ben ik doorgegaan in het vak waarin ik nu nog steeds werkzaam ben.”

Wat is jouw nummer 1 zakelijke tip?

“Houd contact met je bestaande klant. De grootste turnover komt vanuit bestaande klanten. Koester dit. Zowel via persoonlijk contact als sociale media, nieuwsbrieven en evenementen. Ik denk dat dit én een goed team key is voor een succesvolle business.”

Wie was je mentor tijdens je loopbaan en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

“Ik krijg altijd inspiratie van congressen, zoals we deze in Monaco kennen. Hier spar ik met collega’s en wissel ik ideeën uit. In het verleden waren mijn mentoren ook mijn adviseurs, maar deze adviseurs stammen natuurlijk uit een ander tijdperk, dus door het lezen van actuele publicaties blijf ik mijzelf ontwikkelen. Daarnaast haal ik ook inspiratie uit het werk van mijn Amerikaanse collega’s. In Amerika loopt de esthetische industrie al jaren voorop. De marketing en PR is daar namelijk veel verder. Op het congres Aesthetic & Anti-Aging Medicine World Congress (AMWC) kwam ik de befaamde Amerikaanse chirurg Paul Nassif tegen. Hij staat bekend als een ongelofelijke PR-machine. Dit gegeven willen mijn team en ik ook doorvoeren hier in Nederland.”