Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De tijd vooruit met ondernemer Bilal Yakhlaf

Met Calinz wil ondernemer Bilal Yakhlaf de wereld laten kennismaken met het Marokkaanse goud: Arganolie. De olie wordt al eeuwenlang geroemd om haar heilzame werking. Het voedt de huid, nagels en haar, is rijk aan antioxidanten en werkt hydraterend. De zoektocht van Bilal naar pure, eerlijke en kwaliteitsvolle producten, gemaakt van deze wonderolie, zorgde ervoor dat hij deze uiteindelijk zelf is gaan produceren. In De tijd vooruit blikt MASTERS met de jonge ondernemer én exposant op MASTERS EXPO naar de toekomst: wat hoopt hij over tien jaar te hebben bereikt en wat neemt hij mee naar de beurs in december?
Edwin Smulders

Als je zelf iets had mogen uitvinden dat de afgelopen 50 jaar al is uitgevonden, wat zou dat dan zijn?

”Een kwantumcomputer. Niet alleen vanwege het financiële rendement dat ik dan had behaald, maar ook omdat ik geloof dat deze computer onze manier van leven in de toekomst gaat veranderen.”

Wat was de eerste reactie op het ondernemingsplan en van wie kwam deze?

”De eerste die ik over mijn plan vertelde was mijn collega op kantoor. Hij reageerde heel enthousiast, hij kende Arganolie al en stond volledig achter het product. Ik vertelde mijn collega over de toekomstplannen van Calinz: de lifestyle die we willen overbrengen, de boeren die we helpen en de vrouwenorganisaties die voor Calinz werken in Marokko.

Mijn collega en ik kennen elkaar goed; hij weet dat ik met passie en volle overtuiging te werk ga als ik ergens aan begin. Mijn collega heeft dezelfde instelling, door onze krachten te bundelen kunnen we heel goed samenwerken en mijn team goed aansturen.”

Wat is de visie van jouw bedrijf? 

”Het doel is om mensen kennis te laten maken met Arganolie. Maar ik wil met Calinz vooral ook iets betekenen voor mensen en een betere wereld creëren in de Arganolie; Calinz wordt een lifestyle. Het is voor mij belangrijk dat alle betrokkenen profiteren van het succes dat wij behalen. Zo hebben we bijvoorbeeld met de boeren in Marokko afgesproken om een dagprijs te betalen. Vaak zie je dat bedrijven uit het buitenland een soort wurgcontracten hebben afgesloten met deze boeren met hierin een vaste prijs voor hun producten voor bijvoorbeeld vier of vijf jaar. Hierdoor kunnen de boeren in de problemen komen als de prijzen stijgen. Daarnaast wil ik ook iets betekenen voor vrouwen in Marokko. Ik heb eigenlijk ook maar één mannelijke collega, voor de rest bestaat het bedrijf uit alleen maar vrouwen.”

 

”Ik wil met Calinz vooral iets betekenen voor mijn medemens. Calinz wordt een lifestyle”

 

Wat is de grootste mijlpaal die je tot dusver hebt bereikt?    

Onze klanttevredenheid is heel hoog. Op Trusted Shops scoren we bijna alle sterren, als ik dat zie vind ik dat echt een mijlpaal. Een ander hoogtepunt was de afzet in het eerste jaar. In het eerste jaar hadden we qua afzet dezelfde aantallen als een grote concurrent uit Nederland. Toen wist ik: ‘We zijn op de goede weg’.”

Wat hoop je over tien jaar te hebben bereikt? 

Ik wil dat over tien jaar iedereen ter wereld weet wat Arganolie is. Arganolie van Calinz is een puur en eerlijk product. Voordat ik überhaupt de naam van het bedrijf had verzonnen wist ik al dat ik wereldwijd wilde gaan. De goede resultaten die zijn behaald in het eerste jaar geven mij veel positieve energie en motivatie om deze lijn voort te zetten.”

Wie is jouw droomklant?

”Ik heb niet persé een droomklant, maar wel een bedrijf waarmee ik graag zou willen samenwerken. Zij hebben 2700 filialen over de hele wereld.”

MASTERS EXPO focust zich op vakmanschap, innovatie en ondernemerschap. Wat hoop je dat de beurs jou brengt?

”De basis van Calinz is op Nederlandse bodem al gelegd, maar ik denk dat we op MASTERS EXPO het merk kunnen introduceren op een hoger level. Ook zijn er veel internationale merken aanwezig, dus ik denk dat ik mijn netwerk kan uitbreiden.”

Benieuwd geworden naar de 100% natuurlijke producten van Calinz? Bezoek hier de website.

 

MASTERS EXPO 

MASTERS EXPO is Europa’s enige exclusieve zakenbeurs en focust op vakmanschap, innovatie en ondernemerschap. Circa vierhonderd bijzondere (familie)bedrijven uit bijna twintig verschillende branches – van business tot lifestyle, auto’s tot design en horloges tot boten – betreden de beursvloer van 8 t/m 12 december 2022 in RAI Amsterdam. Houd de website in de gaten voor de start van de verkoop van tickets.