Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ART BY TADEJ IN MASTERS GALLERY

Tadej laat in zijn portretten legendes, iconen en iconische merken of items tot leven komen met felle kleuren en edgy motieven. De Amerikaanse Pop-Art beweging uit de jaren ’50 is een grote inspiratiebron voor de kunstenaar. Vanuit Tadej’s studio aan de Spuistraat in Amsterdam werkt hij aan diverse persoonlijke projecten en in opdracht aan projecten voor wereldwijde campagnes van bekende merken zoals RayBan. In MASTERS GALLERY licht Tadej drie van zijn werken toe.Online redactie: Mical Joseph
Beeld: Art by TADEJ“Ik ben erg visueel ingesteld en laat me inspireren door alles wat ik zie. Daarom is één van mijn kenmerken “het oog”. De taal die ik spreek uit zich eigenlijk in felle kleuren en penseelstreken. In mijn werken probeer ik altijd persoonlijke kenmerken tot leven te brengen met een draai van mijn verbeelding. Met als doel mijn cliënten blij te maken en een glimlach op hun gezicht te toveren. Het creatieve en artistieke zit van jongs af aan in mij en zit in mijn DNA. Ik heb gestudeerd aan de Academy of Fine Arts Ljubljana (Slovenië) en heb mij later tijdens mijn studie verder verdiept in meer traditionele grafische technieken, bijvoorbeeld aan de Academy of Fine Arts in Zagreb, Kroatië. Niet iedereen in Nederland beseft het zich, maar er is hier  ontzettend veel aandacht voor kunst, het is werkelijk een walhalla voor mij. Gelukkig leidde de weg naar Amsterdam (met succes), waar ik inmiddels graag gebruik maak van niet alleen oudere technieken maar ook moderne en deze graag in mijn werk mix.”

Diana

“Dit werk heb ik vorig jaar gedoneerd aan de Gabrielle’s Angel Foundation in New York om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het is toen gekocht door iemand in Abu Dhabi, die het zo’n leuk werk vond dat hij gelijk ook een portret van zichzelf wilde in mijn stijl. Hiervoor vraag ik altijd naar een paar verschillende foto’s van iemand als referentie om een goed beeld van de persoon te krijgen. Ik had op dat moment in mijn carrière niet verwacht dat iemand foto’s van zichzelf samen met Paris Hilton en Sarah Ferguson zou toesturen, maar dat gebeurde.”

When 9 becomes one

“Mijn werken richten zich vaak op portretten die ik, in beperkte mate, tot één groot werk transformeer tot een gezicht. Vorig jaar heb ik tijdens Amsterdam Dance Event naast Soho House een grote solo expositie gehouden met DJ iconen in Pop–Art. Dit heeft veel aandacht opgeleverd, er zijn zelfs diverse DJ’s naar de expositie gekomen. Hier ben ik ze nog altijd heel dankbaar voor, want dit heeft een enorme positieve impact gehad op mijn carrière. Het trieste is dat de muziek- dance- en eventindustrie ongekend hard is geraakt door alle coronamaatregelen en met dit werk “When 9 becomes one” wil ik laten zien dat hoewel in realiteit veel mensen (uit de muziek industrie) nu ver van elkaar verwijderd zijn, ze toch dichtbij elkaar kunnen zijn in een setting zoals deze. Het is een mooie manier om met losse portretten een groot geheel en kunstwerk te maken.”

Be Yourself RayBan

“Inmiddels hebben ook grote merken mij gevonden vanwege mijn kleurrijke opvallende designs. Mede doordat ze een sterke aantrekkingskracht opleveren. Zo heeft RayBan mij begin dit jaar gevraagd om met het iconische model de Wayfarer te gaan werken voor de Time To Create campagne. Deze campagne is opgetuigd gedurende de begindagen van corona waarbij de focus ligt op dat we allemaal meer op onszelf aangewezen zijn.  Mij werd gevraagd hier een creatieve draai aan te geven. Hieronder zie je een Dalmatiër die helemaal zichzelf durft te zijn nu hij thuis lekker aan het puzzelen is met een RayBan Wayfarer op. Het terugkerende thema binnen mijn werken is dat we onszelf vooral niet altijd te serieus moeten nemen en meer ons authentieke zelf mogen laten zien. RayBan was erg enthousiast over de verschillende designs en heeft deze wereldwijd in haar marketing uitingen gebruikt, mondmaskers laten maken met onder andere dit design erop en heeft mij inmiddels ook gevraagd om specifiek voor de Chinese markt extra nieuwe designs te ontwerpen.”